Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs pēc divu maču izlaišanas sestdien atgriezās Bruklinas "Nets" sastāvā un guva septiņus punktus pret pēdējo divu gadu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempioni Goldensteitas "Warriors", savukārt Dāvis Bertāns sestdien iemeta sešus punktus pret Hjūstonas "Rockets".

"Nets" izbraukumā gan piedzīvoja zaudējumu ar 100:116 (30:36, 23:29, 21:29, 26:22), pārtraucot trīs uzvaru sēriju, bet Sanantonio "Spurs" savā laukumā ar 96:89 (20:21, 32:29, 20:21, 24:18) pieveica sezonu vāji sākušo Hjūstonas "Rockets".

Pašlaik 20 gadus vecais Kurucs palika "Nets" rezervē iepriekšējās divās izbraukuma spēlēs pret Fīniksas "Suns" un Denveras "Nuggets". Kurucs sestdien atgriezās laukumā un astoņās nospēlētajās minūtēs iemeta septiņus punktus. Latvijas basketbolists grozā raidīja divus no trim divpunktu metieniem un vienīgo tālmetienu. Tāpat Kurucs šajā mačā izcēlās ar divām atlēkušajām bumbām.

"Nets" sastāvā rezultatīvākais ar 24 punktiem bija Džo Heriss, kamēr pa 14 punktiem sameta Spensers Dinvidijs un Šabazs Napjērs.

Savukārt "Warriors" labā ar 28 punktiem un 11 rezultatīvām piespēlēm izcēlās Kevins Durants, par punktu mazāk iemeta Kevins Kuks, bet Klejs Tompsons pievienoja 24 punktus. NBA čempioni šo maču aizvadīja bez diviem līderiem Stīvena Karija un Dreimonda Grīna.

Lai arī šo spēli "Nets" basketbolisti sāka ar 5:0 izrāvienu, "Warriors" diezgan ātri pārņēma spēles iniciatīvu un jau pirmās ceturtdaļas beigās tuvojās desmit punktu vadībai. Pirmo puslaiku NBA čempioni gan noslēdza ar 12 punktu pārsvaru (65:53), viesiem izrādot gana cienījamu pretestību. Tiesa, otrajā puslaikā jautājumu par šī mača uzvarētāju nebija, "Warriors" pārsvaram noslēdzošajā ceturtdaļā pārsniedzot arī 20 punktus. Tas laukumā ļāva doties Kurucam, kurš nospēlēja pēdējās astoņas mača minūtes un izcēlās ar aktīvu sniegumu.

Zīmīgi, ka tieši Kurucs ar diviem gūtiem punktiem 10,5 sekundes līdz beigām uzstādīja šī mača galarezultātu.

Savukārt Bertāns "Spurs" spēlē nospēlētajās 20 minūtēs grozā raidīja divus no pieciem trīspunktniekiem, kā arī savam sniegumam pievienoja divas atlēkušās bumbas, vienu rezultatīvu piespēli, divus bloķētus metienus un divas piezīmes.

"Spurs" sastāvā rezultatīvākais ar 27 punktiem bija Lamarkuss Oldridžs, kuram arī desmit atlēkušās bumbas, kamēr 14 punktus pievienoja Deriks Vaits. Sanantonio komandas rindās šajā spēlē nebija Po Gasola un Rūdija Geja. Savukārt "Rockets" vienībā 25 punktus guva Džeimss Hārdens, kamēr Ēriks Gordons atzīmējās ar 23 gūtiem punktiem.

Abas komandas kopumā aizvadīja līdzvērtīgu cīņu, tomēr lielākoties iniciatīva šajā spēlē piederēja "Spurs" basketbolistiem, kuriem jau pirmajā ceturtdaļā izdevās iegūt teju desmit punktu vadību. Tiesa, pēc tam cīņas gaita izlīdzinājās. Bertāns šajā spēlē iesaistījās piektajā minūtē un jau diezgan ātri realizēja savu pirmo tālmetienu, savukārt otro un pēdējo reizi viņš no trīspunktu līnijas bija precīzs pašās pirmā puslaika beigās, kad ļāva mājiniekiem atgūt vadību ar 50:48. Otrajā puslaikā Bertāns palika bez punktiem, turklāt ceturtajā ceturtdaļā viņš laukumā tā arī neparādījās, bet "Spurs" spēja nosargāt uzvaru.

"Spurs" ar septiņām uzvarām 11 spēlēs Rietumu konferences kopvērtējumā atrodas piektajā vietā, bet "Nets" ar sešām uzvarām 13 spēlēs Austrumu konferences kopvērtējumā joprojām ieņem astoto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!