Foto: basket.lv

Latvijas 3x3 basketbola izlase ar Nauri Miezi, Edgaru Krūmiņu, Kārli Paulu Lasmani un Agni Čavaru sastāvā svētdien Rumānijas galvaspilsētā sasniedza Eiropas kausa izcīņas finālu, esot soļa attālumā no pērnā gada panākuma atkārtojuma.

Latvijas basketbolisti vispirms svētdien ceturtdaļfinālā ar 21:18 uzvarēja Spāniju, bet pēc tam pusfinālā ar 21:20 uzvarēja Slovēniju.

Certurtdaļfinālā Latvijas 3x3 basketbolisti sīvā cīņā pret spāņiem bija labāki mača beigu daļā, bet pusfinālā pret Slovēniju, kura turnīrā izlikta ar trešo numuru, uzvaru izdevās izraut 28 sekundes pirms mača beigām. Vēl pirms pēdējās minūtes Latvija bija vadībā ar 18:14, bet pusminūti pirms beigām slovēņi ar diviem soda metieniem panāca izlīdzinājumu 20:20. Tomēr pēdējais vārds piederēja Latvijai, kuras rindās uzvaras grozu iemeta Lasmanis.

Finālā Latvijas puiši, kuriem sacensībās ir trešais numurs, tiksies ar Serbiju, kas izlikta ar pirmo numuru. Serbija ceturtdaļfinālā ar 19:10 pārspēja Ungāriju, bet pusfinālā ar 21:13 sagrāva Krieviju.

Jau ziņots, ka Latvijas basketbolisti, kuri aizstāv pērn izcīnīto Eiropas čempionu titulu, pirms tam piektdien priekšsacīkstēs C apakšgrupā pārliecinoši ar 22:11 sagrāva Ungāriju, kam bija 11. numurs, bet tad ar 21:10 pieveica Rumāniju, kurai turnīrā ir sestais numurs.

Līdz ar to Latvija C apakšgrupā izcīnīja pirmo vietu un svētdien ceturtdaļfinālā tikās ar Spāniju, kas bija otrā A apakšgrupā. Latvijas basketbolisti izpildīja pirms turnīra cerēto, uzvarēt grupā un izvairīties no tikšanās ceturtdaļfinālā ar spēcīgo Serbiju.

Latvijas izlase jūnijā Pasaules kausa izcīņas turnīrā iekļuva ceturtdaļfinālā, kur zaudēja Polijas vienībai, bet jūnija beigās pārliecinoši nospēlēja Eiropas kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā, iegūstot ceļazīmi uz finālturnīru.

Eiropas čempionātā kopā ar Latvijas komandu ir gan treneris Raimonds Feldmanis, gan fizioterapeits Oskars Urbanovičs.

Sezonas laikā FIBA rīkotajos 3x3 sacensību seriālos Latvijas basketbolisti zem "Riga Ghetto Basket" komandas karoga uzvarējuši piecos "Challenger" turnīros Ķīnā, Slovēnijā, Latvijā un Rumānijā, kā arī izcīnījuši otro un trešo vietu "Masters" sacensībās Ungārijā un Šveicē.

Pēc Eiropas čempionāta sezona turpināsies, jo vēl priekšā divi "Masters" turnīri Indijā un Ķīnā, kā arī, iespējams, Pasaules tūres finālposms Pekinā, kurā piedalīsies 12 komandas (Latvija šobrīd rangā ir sestā).

Latvijas izlase pērn jūlijā Amsterdamā negaidīti izcīnīja Eiropas čempionu titulu 3x3 basketbolā, kas iekļauts 2020.gada Tokijas olimpisko spēļu programmā. Komandas sastāvā tad arī bija Kārlis Pauls Lasmanis, Nauris Miezis, Edgars Krūmiņš un Agnis Čavars.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!