Foto: Publicitātes foto
Ceturtdien, 12. novembrī Francijā tiks prezentēta 2016. gada Eiropas futbola čempionāta oficiālā bumba "Beau Jeu", informē kompānijas pārstāvji.

Bumbas "Beau Jeu" dizaina galvenais iedvesmas avots ir čempionāta rīkotājvalsts Francija. Tulkojumā no franču valodas "Beau Jeu" nozīmē "skaistā spēle", un bumbas dizainā iestrādātas Francijas karoga krāsas – zila, balta un sarkana. Šīs krāsas apvienotas ar sudraba elementiem, kas savukārt simbolizē čempionāta kausu. Uz bumbas virsmas izcelti burti E-U-R-O un cipari 2-0-1-6.

Pusotru gadu ilgajā bumbas izstrādes procesā labākie Eiropas futbolisti testējuši "Beau Jeu" un snieguši savus komentārus. Velsas uzbrucējs Gerets Beils atklāj, ka ir pārbaudījis "Beau Jeu" intensīvos treniņos, praktizējot tālsitienus, piespēles, kā arī ātros uzbrukumus. "Šī bumba ir izcila. Tagad nevaru sagaidīt, kad sāksies čempionāts!" viņš saka.

Arī spāņu vārtsargs Ikers Kasiljass ir paguvis uzspēlēt ar "Beau Jau" "Kā vārtsargam man ir īpaši svarīgi jaunās bumbas vienmēr izmēģināt reālā darbībā, trenējot sitienu atvairīšanu, bumbas fiksēšanu un mešanu. "Beau Jeu" noteikti būs izcila Eiropas čempionāta bumba," viņš saka.

Latvijā ar jauno bumbu jau iepazinies nupat kā aktīvā sportista gaitas beigušais futbolists un tagadējo Latvijas čempionu, futbola kluba "Liepāja" prezidents Māris Verpakovskis: "Pēc veiktajiem dribla vingrinājumiem pirmie iespaidi par jauno bumbu ir patīkami. Salīdzinājumā ar "brazuca" (2014. gada Pasaules kausa bumba - red.) ir sajūtas, ka "Beau Jeu" spēs nodrošināt vēl labāku saskari, kas patiks ne vien uzbrucējiem un aizsargiem, bet arī priecēs vārtsargus. Tāpat ir redzams, ka šī bumba noteikti būs vēl pamanāmāka tieši ātrajos bumbas lidojumos. Futbola līdzjutēji gan klātienē, gan pie TV ekrāniem noteikti priecāsies par šādu krāsojumu. Man jaunā bumba patīk."

Oficiālā "Beau Jeu" prezentācija notiks 12. novembrī, Parīzē. Futbola leģenda Zinedins Zidāns demonstrēs bumbu pasaulē pirmajā digitālajā futbola stadionā "Nākotnes arēna" ("Future Arena"). Tas ir laukums, kurā spēlē pieci pret pieci un spēlētājus ieskauj 360° futbola laukuma projekcija. Šajā digitālajā stadionā futbola spēlētājiem ir iespēja piedzīvot, kāda ir sajūta spēlēt 50 000 fanu piepildītā stadionā, jo digitālie "fani" reaģē uz katru kustību laukumā – gan gūtiem vārtiem, gan spēlētāju meistarību laukumā. Nākotnes arēnā jaunajiem futbolistiem būs iespēja izmēģināt savus spēkus, spēlējot ar 2016. gada Eiropas čempionāta bumbu.

Līdz novembra beigām "Beau Jeu" tiks oficiāli nodota visām čempionāta dalībvalstu futbola federācijām, lai ikvienam spēlētājiem dotu iespēju sešus mēnešus gatavoties lielajam notikumam, trenējoties jau ar čempionāta oficiālo bumbu.

Tirdzniecības vietās "Beau Jeu" būs pieejama no 2015. gada 13. novembra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!