Foto: LETA

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP) Ukrainā gaidāmo Eiropas futbola čempionāta spēļu boikotu uzskata par bezjēdzīgu.

"Ir jāturpina dialogs ar Ukrainu, mums nevajadzētu nodarboties ar kaut kādām, atvainojiet, diezgan bezjēdzīgām sporta spēļu boikota lietām vai ko tādu. Kā teica mans Zviedrijas kolēģis, Eiropas Savienības (ES) diplomātiskajā arsenālā ir arī citi līdzekļi, ne tikai sporta spēļu boikots," intervijā sacīja ārlietu ministrs. Rinkēvičs uzskata, ka ar Ukrainu ir jāveic dialogs un, lai arī tas prasīs laiku, ir jāpārliecina Ukrainas valdība par nepieciešamību sekot Eiropas principiem.

"Ukrainā mēs redzam, ka apbrīnojamā kārtā opozīcijas politiķi atrodas cietumos un tiek izvirzītas apsūdzības, bet, redziet, citi, kas ir pie varas, netiek izmeklēti, ja ir dibināts pamats - tā ir zināma selektīvā tiesvedība. Ja Ukraina vēlas ciešāku sadarbību ar ES kā Austrumu partnerības dalībvalsts, tad Ukrainai ir jāievēro zināmas vērtības un zināmi principi," uzsvēra ārlietu ministrs. Turklāt Rinkēvičs bilda, ka Ukraina vēlas noslēgt asociācijas līgumu ar ES, bet patlaban tā parakstīšana kavējas.

Eiropas futbola čempionāta spēles Ukrainā gatavojas boikotēt visi bloka komisāri, šādi protestējot pret varasiestāžu attieksmi pret ieslodzīto Ukrainas bijušo premjerministri Jūliju Timošenko. Ukrainas Ārlietu ministrija šādu ES soli jau nosodījusi, paziņojot, ka šādi aicinājumi uz boikotu grauj "lielā sporta notikuma tēlu un kaitē miljoniem parasto ukraiņu interesēm".

Spēles boikotēt grasās arī Francijas valdības ministri, ES prezidents Hermans van Rompejs un Eiropas Komisijas prezidents Žozē Manuels Barrozu. Arī Vācijas kanclere Angela Merkele brīdinājusi, ka varētu sekot šim piemēram, taču oficiāli par šādu nodomu vēl nav paziņojusi.

EURO 2012 Ukrainā un Polijā notiks no 8.jūnija līdz 1.jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!