Foto: AFP/Scanpix
Eiropas futbola federāciju savienība (UEFA) ierosinājusi jau otro lietu pret Horvātijas futbola savienību par horvātu futbola līdzjutēju izraisīto incidentu Eiropas čempionāta spēlē starp Itāliju un Horvātiju, ziņo ārvalstu masu mediji.

Ceturtdien Poznaņā EURO 2012 C grupas mačā Itālija nospēlēja 1:1 ar Horvātiju. Uz spēli bija ieradušies daudz vairāk horvātu, nekā itāļu. Spēle divas reizes arī tika pārtraukta, jo horvātu fani laukumā izmeta dūmu sveces un pirotehniku. Līdzjutējiem arī pārmet rasistisko dziesmu dziedāšanu un rasistisko simbolu lietošanu.

Itālija oficiāli vērsusies pie Eiropas Futbola federāciju apvienības (UEFA) ar aicinājumu piespriest sodus par Itālijas himnas izsvilpšanu EURO 2012 spēlēs pret Spāniju un Horvātiju. UEFA disciplinārā instance šo lietu varētu izskatīt 19.jūnijā. 

UEFA izskatīs arī horvātu fanu rīcību, laukumā izmetot banānu. Notikušajam esot ne tikai foto liecības, bet arī video, tomēr Itālijas puse par šo incidentu nav sūdzējusies.

Iepriekš UEFA sodījusi Horvātijas futbola savienību par incidentu spēlē starp Horvātiju un Īriju (3:1), kurā futbola fani gūtos vārtus atzīmējuši ar pirotehniku. Par šo pārkāpumu Horvātijai piespriests 25 000 eiro sods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!