Foto: Reuters/Scanpix
Aizturētais Briseles teroraktu sarīkotājs Muhameds Abrini, kurš arī tiek turēts aizdomās par Parīzes slaktiņa sarīkošanu, izmeklētājiem atzinis, ka ar līdzzinātājiem plānojuši sarīkot teroraktu vasarā gaidāmajā futbola čempionātā "Euro 2016", atsaucoties uz avotiem izmeklēšanā, pirmdien vēsta CNN.

Izmeklētāji pašlaik strādā, lai pārbaudītu Abrini izteiktos apgalvojumus, CNN sacījis avots izmeklēšanā

"Federālā prokuratūra var apstiprināt, ka vairāki elementi izmeklēšanas gaitā liecina, ka teroristu grupa sākotnēji bija plānojusi veikt vēl vienu teroraktu Francijā," vēsta prokuratūras oficiālais paziņojums medijiem. "Tomēr sapratuši ātro izmeklēšanas gaitas procesu, viņi nolēmuši rīkot teroraktu Briselē".

.

Tāpat kādā miskastē netālu no grupas pašizveidotās bumbu rūpnīcas, atrasts arī teroristu Muhameda Abrini un Khalida El Bakraoui dators. Tajā atrasti pierādījumi un faili, kas satur informāciju, ka teroristi vēlējušies uzbrukt arī Parīzes iepirkšanās centram " La Defense" un Parīzē esošajai katoļu asociācijai.

2016. gada Eiropas futbola čempionāta finālturnīrs sāksies 10. jūnijā un risināsies līdz 10. jūlijam. Pirmo reizi "Euro 2016" piedalīsies 24 komandas, spēles risināsies desmit Francijas pilsētās - Bordo, Lensā, Lillē, Lionā, Marseļā, Nicā, Parīzē, Sendenī, Sentetjēnā un Tulūzā.

Jau vēstīts, ka izskanējušas bažas par "Euro 2016" drošības pasākumiem, kā arī iespējamajiem apdraudējumiem tajā.

Kā zināms, Parīzes teroraktu laikā pagājušā gada novembrī teroristi centās iekļūt arī "Stade de France" stadionā, kur notika Francijas un Vācijas izlašu pārbaudes spēle. Tas viņiem neizdevās un pašnāvnieki uzspridzinājās līdzās arēnai. Tovakar vairākos teroraktos Parīzē gāja bojā 130 cilvēku.

UEFA apsvērusi iespēju šāgada Eiropas futbola čempionāta (EURO 2016) finālturnīra spēles drošības apsvērumu dēļ aizvadīt bez skatītāju klātbūtnes.

Eiropas Futbola federāciju savienība (UEFA) ir izstrādājusi plānu gadījumam, ja turnīra laikā radīsies teroristisku uzbrukumu draudi. Ja tas notiks, attiecīgā spēle tiks pārcelta uz citu stadionu un notiks nākamajā dienā, pie tukšām tribīnēm. UEFA uzsver, ka šobrīd nepastāv nekādi konkrēti draudi, "vienkārši ir vēlme būt gataviem jebkādām situācijām".

"Ja būs bažas par drošību, mums nāksies spēles aizvadīt bez līdzjutējiem. Iespējams, spēles varēs pārcelt vai atcelt. Taču šobrīd nav nekādu pazīmju, kas liecinātu par ekstrēmistu draudiem drošībai," BBC citē turnīra direktoru Martinu Kalēnu.

Aizturētais Briseles teroraktu sarīkotājs Muhameds Abrini, kurš arī tiek turēts aizdomās par Parīzes slaktiņa sarīkošanu, ar saviem līdzzinātājiem bija plānojuši vēl vienu teroraktu Francijā, svētdien vēsta britu raidsabiedrība "Sky News".

Policija pašlaik iztaujā piektdien aizturēto Muhamedu Abrini, kurš atzinies, ka viņš bijis viens no trim Briseles lidostas spridzinātājiem jeb "vīrs cepurē".

Tiesībsargājošās iestādes Abrini meklēja kopš 22. marta, kad teroristi uzspridzinājās Briseles lidostā un metro, nogalinot 35 cilvēkus un 340 ievainojot. Abrini bija vienīgais, kurš neuzspridzinājās lidostā, bet aizmuka projām.

Jau ziņots, ka Muhameds Abrini kopā ar vēl trīs cilvēkiem aizturēts piektdien. Sākotnēji tiesībsargājošās iestādes vēl nevarēja apstiprināt, ka viņš ir trešais Briseles lidostā notikušā uzbrukuma dalībnieks.

Videonovērošanas kameras ierakstā viņš fiksēts gaišā jakā, melnā cepurē un ar lielu ratiņsomu līdzās pārējiem diviem Briseles lidostas spridzinātājiem.

Jau vēstīts, ka teroristi 22. martā uzspridzinājās Briseles lidostā un metro, nogalinot 35 cilvēkus un 340 ievainojot. Pastāv aizdomas, ka šos uzbrukumus sarīkojušie džihādisti bijuši saistīti ar teroristiem, kuri Parīzē 13. un 14. novembrī nogalināja 130 cilvēkus.

Noskaidrots arī, ka trīs teroristi, kuri uzspridzinājās Briseles lidostā un metro, iepriekš bija zināmi policijai.

Par abiem uzbrukumiem atbildību ir uzņēmies džihādistu grupējums "Daesh".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!