Foto: AFP/Scanpix
2016. gada Eiropas futbola čempionāta finālturnīrā piektdien, 17. jūnijā, D grupas spēlē Sentetjēnā Čehijas izlase atspēlēja divu vārtu deficītu un cīnījās neizšķirti 2:2 (0:1) ar Horvātiju.

Horvātija tagad ar četriem punktiem divās spēlēs praktiski sev jau nodrošinājusi vietu astotdaļfinālā, bet Čehijai šis bija pirmais punkts EURO 2016.

Horvātijai spēles lielāko daļu bija pārsvars, bet čehi neizšķirtu panāca tikai mača izskaņā. Spēles 37. minūtē Ivans Perišičs guva horvātiem pirmos vārtus, bet 59. minūtē Ivans Rakitičs panāca 2:0, skaisti pārmetot bumbu pāri čehu vārtsargam Petram Čeham. 76. minūtē uz maiņu iznākušais Milans Škoda ar galvu guva vārtus, samazinot starpību, bet otrā puslaika kompensācijas laikā Tomašs Necids realizēja 11 metru soda sitienu, izraujot Čehijai neizšķirtu.

Šī bija kārtējā EURO 2016 spēle, kurā negatīvi izcēlās līdzjutēji. Spēles 87. minūtē, kad horvāti vēl bija vadībā ar 2:1, aiz Petra Čeha sargātajiem vārtiem satrakojās Horvātijas fani, izmetot laukumā degošas petardes. Savukārt brīdī, kad stadiona darbinieki attīrīja laukumu, eksplodēja viena petarde, iespējams, savainojot arī vienu no darbiniekiem.

Pēc petardes eksplozijas tiesneši nolēma spēli pārtraukt uz brīdi, tomēr komandas no laukuma nenoveda. Pēc aptuveni piecu minūšu pauzes spēle atsākās, bet Horvātijas Futbola federācijai tagad draud soda sankcijas par savu fanu rīcību.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

$duelID=427;$eventID=13;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!