Foto: Reuters/Scanpix

Eiropas čempionvienībai Spānijas futbola izlasei EURO 2012 nevarēs palīdzēt valstsvienības visu laiku rezultatīvākais spēlētājs Davids Vilja, otrdien paziņoja Spānijas Futbola federācija.

30 gadus vecā uzbrucēja nepiedalīšanās Eiropas čempionātā būs smags trieciens Spānijas valstsvienībai pirms titula aizstāvēšanas. Spānijas izlasē Vilja aizvadījis 82 spēles un guvis 51 vārtu.

Decembrī Pasaules klubu kausu izcīņas pusfināla spēlē pret Kataras klubu "Al Sadd" pirmā puslaika izskaņā "Barcelona" uzbrucējs neveiksmīgi piezemējās un salauza kājas lielo lielakaulu. Vilja cerēja atgūt sportisko formu līdz EURO 2012, tomēr tas nav izdevies.

Spānijas futbola izlases galvenais treneris Visente del Boske deva Viljam laiku, lai apliecinātu gatavību spēlēšanai Eiropas čempionātā. Otrdien spāņi Austrijā uzsāka gatavošanos Eiropas čempionātām un Viljam bija jādod savs galavārds. Pēc futbolista sarunas ar del Boski Spānijas Futbola federācija paziņoja par uzbrucēja nespēlēšanu EURO 2012.

Pats futbolists izteicis vēlmi būt kopā ar komandu Eiropas čempionāta finālturnīrā, kas notiks Polijā u Ukrainā, tomēr pagaidām netiek ziņots, vai un kādā statusā Vilja varētu būt valstsvienībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!