Foto: Sputnik/Scanpix
Didjē Dešāns pēc svētdien piedzīvotās neveiksmes Eiropas čempionāta finālā nedomā atkāpties no Francijas futbola izlases galvenā trenera posteņa.

Vēstīts, ka Francijā notikušajā Eiropas čempionāta finālā mājinieki ar 0:1 pagarinājumā piekāpās Portugāles valstsvienībai, kas visa turnīra laikā guva tikai vienu uzvaru pamatlaikā.

Pašreizējais Dešāna līgums par Francijas izlases trenēšanu noslēdzas pēc 2018.gada Pasaules kausa, kas notiks Krievijā. Rudenī šim turnīram tiks sākta kvalifikācija.

Speciālists norādīja, ka šobrīd negrasās atkāpties no sava amata.

"Tagad negrasos domāt par sevi un aiziet no amata. Man ir nepieciešams visu analizēt. Futbolistiem sāksies sezonas klubos, bet mēs ar treneru kolektīvu pārrunāsim notikušo un sāksim strādāt pie tā, kas mūs gaida pēc diviem gadiem," pauda 47 gadus vecais Dešāns. "Mūsu gados jaunie futbolisti kļūs arvien labāki. Esmu priecīgs ar to, ko esam sasnieguši jau šobrīd. Manā rīcībā šobrīd ir lielisks sastāvs."

Dešāns par Francijas valstsvienības galveno treneri tika apstiprināts 2012.gada vasarā, kad pēc Eiropas čempionāta par savu atkāpšanos paziņoja Lorāns Blāns.

Pirms diviem gadiem notikušajā Pasaules kausā Francija aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam.

Dešāns bija Francijas izlases kapteinis 1998.gada Pasaules kausa izcīņā, kā arī 2000.gada Eiropas čempionātā. Abos šajos turnīros uzvarēja tieši Francija.

Kā spēlētājs Dešāns kopā ar Marseļas "Olympique" komandu 1993.gadā uzvarēja UEFA Čempionu līgas turnīrā, bet vēlāk aizvadīja veiksmīgu spēlētāja karjeru arī Itālijas klubā Turīnas "Juventus" un Londonas "Chelsea" Anglijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!