Sestdien Eiropas čempionāta D grupas spēlē Zalcburgā pašreizējie čempioni Grieķijas izlase ar 0:1 (0:1)zaudēja Krievijai un līdz ar to arī cerības iekļūt ceturtdaļfinālā.

Vārtus Krievijas izlases labā 34. minūtē guva Konstantīns Zirjanovs.

Grieķijas cerības kļūt par pirmo komandu, kas aizstāv Eiropas čempionu titulu, ilga divas spēles. Neizteiksmīgi aizvadot arī otro spēli, grieķi zaudēja Krievijai, līdz ar to atvadoties no iespējām izkļūt no grupu turnīra.

Pēc divām aizvadītajām spēlēm Grieķijai nav neviena punkta, savukārt Spānijai ir seši, bet Krievijai un Zviedrijai pa trim. Pēdējā kārtā trešdien Spānija tiksies ar Grieķiju, bet Zviedriju ar Krieviju.

Jau tagad var teikt, ka Spānija ir nodrošinājusi vietu ceturtdaļfinālā, savukārt Griekija zaudējusi cerības tajā iekļūt  Jo otrajā spēlē punktus dalīs Zviedrija un Krievija. Tas nozīmē, ka jeburā gadījumā -Zviedrijai vai Krievijai uzvarot, vai  esot neizšķirtam - vismaz vienai no tām būs vairāk punktu nekā Grieķijai arī tad, ja grieķi uzvarēs spāņus. Vienlaikus tikai viena komanda var iegūt sešus punktus - tikpat daudz cik šobrīd ir Spānijai.

Līdz ar to otra ceturtdaļfināliste no D grupas tiks noskaidrota Zviedrijas un Krievijas spēlē. Priekšrocība gan ir Zviedrijai, jo tai ir labāka vārtu attiecība - 3:2 pret 2:4.

Attiecībā uz Krievijas un Grieķijas spēli - jau pirmajā puslaikā Krievijas izlasei piederēja pārsvars - tās uzbrukumi bija asāki un mērķtiecīgāki. Labas izdevības gūt vārtus bija vairākiem Krievijas futbolistiem, piemēram, Romānam Pavļučenko.

Arī laukuma vidusdaļā noteikumus parasti diktēja Krievijas izlase. Vienīgos vārtus Krievijas izlase guva pēc nesaskaņotas vārtsarga un aizsargu darbības. Vārtsargs Antoniss Nikopolidis metās pēc bumbas divcīņā ar Igoru Simšovu. Taču Krievijas futbolists piespēlēja vārtu priekšā tur nespiesegtajam Zirjanovam, kuru neviens nekavēja raidīt jau trešo bumbu šajā finālturnīrā Eiropas čempionu vārtos.

Arī otrajā puslaikā spēles raksturs nemainījās. Viens pats Pavļučenko divas reizes izrāvās viens pret vienu un vēl reizi bīstami sita pa vārtiem. Arī Dinijars Biljatļedinovs regulāri sagādāja galvassāpes grieķu aizsargiem. Savukārt grieķu mēģinājumi radīt bīstamas situācijas pie Krievijas izlases vārtiem nebija sekmīgi.

Jau vēstīts, ka pirmajās spēlēs Krievija un Grieķija cieta zaudējumus: Krievija piekāpās Spānijai ar 1:4 (0:2), savukārt Grieķija - Zviedrijai 0:2 (0:0).

Pirmajā sestdienas D grupas spēlē Spānijas izlase ar 2:1 (1:1) pieveica Zviedriju un spēra platu soli ceļā uz ceturtdaļfinālu.


Komandu sastāvi:

GriekijaAntoniss Nikopolidis, Jurkiss Seitaridis (Giorgoss Karagunis, 40. min.), Trajanoss Delass, Vasiliss Torosidis, Sotiriss Kirgiakoss, Kristoss Pacazoglu, Angeloss Basinass, Konstaninoss Kacuranis, Joaniss Amantanidis (Stelioss Janakopuloss, 79. min.), Angeloss Haristeass, Nikoss Liberopuloss (Faniss Gekass, 60. min.).

KrievijaIgors Akinfejevs, Sergejs Ignaševičs, Deniss Kolodins, Aleksandrs Aņukovs, Jurijs Žirkovs (Vasilijs Berezuckis, 87. min.), Sergejs Semaks, Konstantīns Zirjanovs, Dinijars Biļjatļedinovs (Ivans Sajenko, 69. min.), Igors Simšovs, Dmitrijs Torbinskis, Romāns Pavļučenko.

$t1='griekija'; $t2='krievija'; include "$includes_dir/projects/football2008/delfistar/bestplayer5.inc"; ?>

 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!