Foto: Reuters/Scanpix

2016. gada Eiropas futbola čempionāta rezultatīvākais spēlētājs, "Zelta buča" ieguvējs Antuāns Grizmans pēc Francijas izlases zaudējuma EURO 2016 finālā atzina, ka uzreiz pēc spēles ir grūti justies lepnam par šo titulu un neslēpa sarūgtinājumu, ka divu mēnešu laikā viņam nācies piedzīvot zaudējumu divās finālspēlēs.

Kā ziņojām, Portugāles izlase svētdien kļuva par Eiropas čempioniem, finālā ar 1:0 (0:0) pagarinājumā uzvarot mājiniekus, Francijas valstsvienību.

Antuāns Grizmans šajā turnīrā guva sešus vārtus un saņēma "Zelta buci" kā rezultatīvākais turnīra spēlētājs. Divreiz mazāk vārtu un "Sudraba bucis" tika Krištianu Ronaldu, bet "Bronzas bucis" - vēl vienam Francijas izlases spēlētājam Olivjē Žirū, kurš arī guva trīs vārtus, bet izdarīja mazāk piespēļu kā Ronaldu.

"Varbūt vēlāk es būšu lepns par savu balvu, bet šobrīd runa ir tikai par komandu," UEFA mājas lapā citēts Grizmans. "Es esmu ļoti apbēdināts par saviem komandas biedriem. Patiešām gribēju veltīt viņiem šo titulu, taču nespēju gūt vārtus [finālā], un esmu ļoti sarūgtināts."

"Tas ir skaisti un cietsirdīgi vienlaikus," piebilst franču uzbrucējs. "Mēs esam piedzīvojuši gan fantastiskus, gan ļoti sāpīgus brīžus. Mums no tā ir jāgūst mācība. Šovakar mēs atdevām visu un neko nenožēlojam. Es esmu lepns par komandu, lepns par katru no mums. Mums ir jāatgriežas spēcīgākiem. Šoreiz mums nesanāca spēle kā mačā pret Vāciju. Žēl. Mēs trāpījām pa vārtu stabu, arī man bija labas izdevības gūt vārtus. Portugāļu vārtsargs gan arī aizvadīja labu spēli."

Kā zināms, Madrides "Atletico", ko pārstāv Grizmans, maija beigās UEFA Čempionu līgas finālā piekāpās "Real Madrid" vienībai.

"Divu mēnešu laikā zaudēt divos finālos - tas ir draņķīgi," izdevumam "Football Espana" atzina franču uzbrucējs. "Tomēr ticu, ka šie zaudējumi padarīs mani spēcīgāku."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!