Foto: Reuters/Scanpix

Saistībā ar vardarbību pēc EURO 2016 Anglijas-Krievijas futbola spēles Marseļā kopā ar vēl 19 futbola līdzjutējiem no Francijas tiks izraidīts Krievijas futbola fanu asociācijas vadītājs Aleksandrs Šprigins (attēlā aiz Putina), vēsta raidsabiedrība BBC.

Fanu vadonis Šprigins ir starp 43 krieviem, kurus Francijas policija aizturēja otrdien, kad tie devās uz Lilli skatīties futbola spēli starp Krieviju un Slovākiju. Šprigins ir Kremļa atbalstīts fanu līderis, kurš pazīstams ar galēji labējiem uzskatiem un ir fotogrāfijās redzēts izstiepis roku nacistu sveicienā, norāda BBC.

Foto: Reuters/Scanpix

20 Krievijas fani sestdien Nicā tiks iesēdināti lidmašīnā uz Maskavu, paziņoja Krievijas Ārlietu ministrija.

Vēl 12 pēc nekārtībām aizturētos Krievija fanus Francijas varasiestādes ir atbrīvojušas. Savukārt trim citiem Krievijas faniem par vardarbību Marseļā piespriests līdz diviem gadiem ilgs ieslodzījums.

Nesaistīti, Marseļas prokurors Braiss Robins paziņoja, ka Krievijas futbola huligānu uzbrukumu diviem Anglijas faniem pirms Marseļas spēles izmeklē kā slepkavības mēģinājumu.

Krievijas fanu-huligānu aresti saniknoja Krievijas valdību, kas pat izsauca Francijas vēstnieku. Krievijas prezidents Vladimirs Putins piektdien kautiņus nosauca par "negodu", bet tai pat laikā izrādīja izbrīnu, "kā 200 mūsu fanu var piekaut vairākus tūkstošus angļu fanu".

Viņš arī aicināja Krievijas fanus uzvesties piedienīgi, kad Krievijas futbolisti pirmdien tiksies ar Velsas komandu.

11. jūnija nemieros Marseļā bija iesaistīti aptuveni 150 labi sagatavotu Krievijas futbola huligānu, liecina Francijas varasiestāžu paziņojums. Likumsargi izpētījuši 200 stundu garus videoierakstus, taču nav spējuši identificēt visus par vardarbību atbildīgos. Sadursmes notika pirms un pēc Anglijas un Krievijas komandas spēles.

Pēc tam, kad krievu fani stadionā tribīnēs uzbruka angļiem, Krievijai tikai piespriests sods un tās komandai piemērota nosacīta diskvalifikācija no čempionāta – komanda var tikt izslēgta no turpmākajām spēlēm turnīrā, ja tās fani atkal sarīkos nemierus stadionos.

Pieci angļu fani apcietināti par pudeļu mešanu pa policistiem, bet vēl seši par saistību ar vardarbību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!