Foto: Sputnik/Scanpix
Francijas futbola izlases spēlētāji ir apņēmības pilni arī pēdējā 2016. gada Eiropas futbola čempionāta spēlē - finālmačā pret Portugāli - svinēt uzvaru, kā tas izdevās pusfinālā pret spēcīgo Vācijas komandu.

Kā ziņojām, mājiniece Francija EURO 2016 pusfinālā pārspēja Vāciju ar 2:0.

"Es esmu ļoti lepns ar saviem spēlētājiem," pēc mača atzina Francijas izlases treneris Didjē Dešams. "Mēs aizvadījām vissarežģītāko spēli pret spēcīgu pretinieku. Lai kā arī būtu, mēs esam finālā. Nedrīkst aizmirst: mēs tikāmies ar planētas labāko komandu!"

"Francijai atlicis spert vēl vienu soli, pašu grūtāko," pēc uzvaras pār Vāciju teica Francijas izlases vārtsargs Igo Loriss. "Šodien uzvarēja nevis spēlētāji, bet komanda, un es ļoti lepojos būt šā kolektīva daļa. Pret mums ir grūti spēlēt, šodien tas nesanāca pat tik spēcīgai komandai kā Vācija. Protams, ka ģērbtuvē valda līksme, taču mēs zināsim mēru saviem priekiem."

"Es neesmu šīs spēles varonis," saka abu vārtu autors Antuāns Grīzmans. "Uzvara ir treneru štāba, personāla, komandas un līdzjutēju sasniegums. Katrs futbolists deva savu artavu, pat tie, kuri laukumā nepavadīja nevienu minūti, taču centīgi trenējās. Tā ir mūsu kopīgā uzvara."

"Mēs esam ļoti laimīgi," iebilst Grīzmans. "Tagad var arī sākt sapņot par 10. jūliju. Taču mēs nedrīkstam zaudēt pamatu zem kājām - priekšā ir vēl viena spēle. Šovakar atzīmēsim uzvaru, bet jau rīt sāksim gatavoties finālam."

"Mēs ļoti cienām šo pretinieku," par spēli ar Vāciju saka Francijas izlases aizsargs Patriss Evra. "Šī ir ļoti laba komanda, bet mēs bijām gatavi izturēt un nepadevāmies. Gaidījām, ka pretinieks vairāk kontrolēs bumbu. Mums ir jākļūst par uzvarētājiem un jāpabeidz šis turnīrs ar kausu. Es nekad neko neesmu uzvarējis ar izlasi, un tagad mērķis ir - prieka asaras pēc uzvaras EURO 2016 finālā."

"Lielisks komandas sniegums! Mēs visi atceramies 2014. gada Pasaules kausu, to nepatīkamo zaudējumu," izdevums "L'Equipe" citē Polu Pogba. "Pa šiem diviem gadiem mēs esam izauguši, nobrieduši. Mēs aizvadījām lieliski spēli pret spēcīgu komandu un esam apmierināti ar rezultātu. Ja izdosies uzvarēt finālā - es dejošu!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!