Foto: AFP/Scanpix
Iekļūšana Eiropas čempionāta labāko astotniekā ir vēsturisks panākums Polijas futbola valstsvienībai, uzskata sestdien vārtus iesitušais Jakubs Blaščikovskis.

Astotdaļfināla spēlē Polijas futbolisti sestdien pēcspēles sitienos pārspēja Šveices izlasi. Pirmā puslaika beigās Polijas izlasi vadībā izvirzīja Blaščikovskis, savukārt neizšķirtu 1:1 mača pamatlaika galotnē panāca Džerdans Šaķiri, bet pēcspēles sitienu sērijā poļi bija pārāki ar 5:4.

Nozīmīgāko turnīru ceturtdaļfinālu Polija sasniegusi pirmoreiz kopš 1982. gada Pasaules kausa. Blaščikovskis nacionālajā izlasē vārtus guvis 18 spēlēs un nevienā no tām Polija nav zaudējusi.

"Cerēsim, ka tas turpināsies līdz finālam," pēc dueļa teica Dortmundes "Borussia" komandai piederošais polis, kurš iepriekšējā sezonā bija izīrēts Florences "Fiorentina" sastāvam. "Šis bija mūsu līdz šim smagākais mačs turnīrā. Šveicieši mūsu dzīvi padarīja par grūtu."

"Šis mums ir vēsturisks brīdis, jo esam Eiropas labāko astotniekā," teica Blaščikovskis, kura pārstāvētā Polija čempionāta ceturtdaļfinālā spēkosies ar Portugāli, kas vēlāk spēja pagarinājumā ar 1:0 pieveikt Horvātiju.

Ar rezultātu apmierināts bija Polijas izlases galvenais treneris Adams Navalka, kurš gan uzsvēra, ka komandai nepieciešams uzlabot vārtu gūšanas iespēju realizāciju.

"Kad viņi guva vārtus, varējām redzēt mūsu potenciālu, jo atguvām spēles kontroli," teica poļu treneris. "Pirmais puslaiks bija lielisks, radījām daudzas vārtu gūšanas iespējas, bet varējām iesist vairāk."

Pēcspēles sitienu sērijā vienīgo kļūdu pieļāva Granits Džaka, kurš sita garām vārtiem.

"Viņš ir vīlies, tomēr tāds ir futbols un kļūdas gadās," atzina cits šveicietis Šaķiri, kurš pamatlaikā spēja gūt lieliskus vārtus atmuguriskā kritienā. "Uzskatu, ka Granits ir ļoti profesionāls un tiks ar to galā."

Jau ziņots, ka vēl vienā astotdaļfināla spēlē sestdien Velsa ar rezultātu 1:0 pārspēja Ziemeļīriju.

Pārējās piecas Eiropas čempionāta astotdaļfināla cīņas notiks svētdien un pirmdien. Svētdien Francija tiksies ar Īriju, Vācija ar Slovākiju un Ungārija ar Beļģiju, bet pirmdien Itālija spēlēs pret Spāniju un Anglija pret Islandi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!