Foto: AP/Scanpix
2016. gada Eiropas futbola čempionāta jeb EURO 2016 astotdaļfinālā trešdien vietu izcīnīja Īrijas izlase, kas E grupas pēdējā spēlē ar rezultātu 1:0 (0:0) pārspēja Itālijas valstsvienību. Tikmēr otrā cīņā Beļģija ar 1:0 (0:0) pieveica Zviedriju.

Līdz ar to Īrijas izlase izcīnīja trešo vietu E grupā, un viņiem ar to pietika, lai iekļūtu astotdaļfinālā. Itālijas izlase jau pirms šīs spēles bija garantējusi vietu izslēgšanas turnīrā, bet beļģi pēc šīs uzvaras nodrošināja sev otro vietu apakšgrupā.

Līdz ar to Zlatana Ibrahimoviča karjera Zviedrijas izlasē ir noslēgusies, jo viņš otrdien paziņoja, ka pēc EURO 2016 viņš valstsvienību vairs nepārstāvēs.

Īrijas izlase jau no spēles pirmajām minūtēm laukumā darbojās pārliecinošāk, cenšoties gūt vārtus. Pirmā puslaika noslēgumā tiesnesis pieņēma strīdīgu lēmumu, nepiešķirot 11 metru soda sitienu uz Itālijas vārtiem, par ko futbolisti bija ļoti sašutuši.

Otrajā puslaikā spēles gaita bija līdzīga, bet 77. minūtē Lorenzo Insinje trāpīja pa Īrijas vārtu stabu. Drīz pēc tam īru futbolists Vess Holahans neizmantoja teicamu vārtu gūšanas iespēju, bet mirkli pēc tam Robijs Breidijs pēc precīzas piespēles ar galvu guva vārtus, kas garantēja viņa komandai vietu nākamajā kārtā.

$duelID=457;$eventID=13;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Zviedrijas izlase, kam šai spēlē derēja tikai uzvara, lai iekļūtu astotdaļfinālā, pirmo puslaiku aizvadīja diezgan piesardzīgi, savukārt beļģi neļāva uzbrukuma smailē nonākt zviedru bīstamākajam spēlētājam Zlatanam Ibrahimovičam. Pirmās 45 spēles minūtes noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu - 0:0.

Otrajā puslaikā zviedri spēlēja aktīvāk, vismaz puslaika sākumā, taču beļģi labi darbojās aizsardzībā, arī vārtsargs Tibo Kurtuā glāba savu komandu vairākās bīstamās epizodēs. Mača izskaņā iniciatīvu savās rokās ņēma beļģi, kuri arī guva vienīgos vārtus, kas nodrošināja viņiem tiesības spēlēt astotdaļfinālā. Vārtus mača 84. minūtē guva Radža Naingolans.

$duelID=459;$eventID=13;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Portāls "Delfi" piedāvāja maču teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!