Foto: AFP/Scanpix
2012.gada Eiropas futbola čempionāta C grupas otrās kārtas spēlē ceturtdien Itālijas un Horvātijas valstsvienības nospēlēja neizšķirti 1:1 (1:0).

Itālijas izlases labā reizi bumbu vārtos raidīja Andrea Pirlo, bet Horvātijas vienībā precīzi sita Mario Mandžukičs, kuram šie bija trešie vārti turnīrā.

Jau spēles trešajā minūtē lieliska iespēja bija Itālijas uzbrucējam Mario Balotelli, kurš ar spēcīgu sitienu raidīja bumbu garām vārtiem. Horvātija meklēja uzbrukuma iespējas, bet Itālija vairākas reizes atbildēja ar ātriem un bīstamiem pretuzbrukumiem, kuros vairākas iespējas neizmantoja Balotelli. 20.minūtē pirmo reizi labu raidījumu tvēra itāļu vārtsargs Džanluidži Bufons, neļaujot Ivanam Rakitičam gūt vārtus.


EURO 2012 laikā pēc katras spēles izvēlies savu Spēles Zvaigzni un nobalso!
$t1='italija'; $t2='horvatija'; include("/www/htdocs/sport/includes/projects/euro2012/delfistar/bestplayer5.inc");?>

Mača turpinājumā spēles kontroli pārņēma Itālija, veidojot daudz saturīgākus uzbrukumus par saviem pretiniekiem. Īpaši bīstams uzbrukums tika izveidots 37.minūtē, kad itālis Klaudio Markisio divas reizes sita pa vārtiem, bet horvātu vārtsargs Stipe Pletikosa neticamā veidā raidījumus atvairīja. Itālijas vienība vadībā izvirzījās 39.minūtē, kad lielisku tiešo brīvsitienu realizēja Pirlo, kurš bumbu raidīja cauri spēlētāju mūrim. Ar rezultātu 1:0 noslēdzās pirmais puslaiks.

Otrā puslaika sākumā aktīvāki bija horvāti, kas ātri izveidoja vārtu gūšanas iespēju pie Itālijas izlases vārtiem. Spēles gaita izlīdzinājās, bet 72.minūtē Horvātija izlīdzināja spēles rezultātu - teicamu piespēli no Ivana Rakitiča saņēma Mandžukičs, kurš bumbu apstādināja, apstrādāja un ar spēcīgu sitienu raidīja tuvējā vārtu stūrī.

Mača pēdējās 15 minūtēs vienības meklēja iespējas, kā izraut uzvaru un vairāk šo iespēju bija Horvātijai, bet līdz spēles beigām vārti vairs netika gūti.

Otrā C grupas spēlē ceturtdien Spānijas izlase tiksies ar Īrijas valstsvienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!