Foto: stock.xchng
Krievijā, Kemerovas apgabalā, lāči Miša un Maša, kuri pazīstami kļuvuši pēc hokeja spēļu prognozēšanas, lielā karstuma dēļ Eiropas futbola čempionāta laikā atteikušies izteikt pareģojumus, vēsta Krievijas masu mediji.

Kā norādījis Kemerovas apgabala muzeja-zoodārza direktors Valērijs Kaplunovs, dzīvnieki ar grūtībām pārcieš lielo karstumu, bet EURO 2012 laikā nevēlas izteikt prognozes par Krievijas futbolistu spēlēm. Pareģojumu vietā lāči izvēloties ūdens procedūras.

"Izlēmām, ka lielais karstums nav labākais laiks tādām izklaidēm. Ja karstums rimsies, tad domāju līdz Londonas Olimpiādei lāči būs atguvuši spēkus," saka Kaplunovs.

Lāči Maša un Miša pareģojumus izteica, izvēloties kādu no groziem - ar augļiem vai ar iebiezināto pienu, uz kuriem attēloti Krievijas un pretinieces karogi.

Dzīvnieku iesaistīšana pareģošanā kļuva populāra pēc 2010.gada Pasaules kausa finālturnīra, kad pasaules slavu ieguva astoņkājis Pauls. Tagad praktiski katra liela sporta pasākuma laikā parādās ziņas par jaunu dzīvnieku – prognozētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!