Foto: AFP/Scanpix
Krievijas futbola līdzjutēji pēc valstsvienības neveiksmīgā snieguma 2016. gada Eiropas futbola čempionāta finālturnīrā ir uzrakstījuši petīciju par komandas atlaišanu, kas savākusi gandrīz miljonu parakstu, ziņo vietējie mediji.

Kā zināms, Krievijas izlase EURO 2016 grupu turnīrā neizcīnīja nevienu uzvaru un neiekļuva turnīra izslēgšanas kārtā. Vienīgo punktu Krievijas izlase ieguva par neizšķirtu ar Angliju, bet pret Slovākijuun Velsu tika piedzīvoti zaudējumi.

Ar petīcijas autoriem gatavojas tikties Krievijas sporta ministrs, kurš pauž gandarījumu, ka līdzjutēji šai gadījumā izrāda savu ieinteresētību, lai Krievijai būtu spēcīga futbola izlase.

"Šo kritiku var uzskatīt arī kā atbalstu, jo šie cilvēki, kas parakstījuši petīciju, nav vienaldzīgi," aģentūrai "Interfakss" iztecies Mutko. "Ja mēs no tā izdarīsim pareizos secinājumus, viņi kļūs par atbalstītāju bāzi atjaunotajai komandai."

Tai pašā laikā ministrs norāda, ka petīcijas prasības nav izpildāmas. "Krievijas izlases kā Krievijas Futbola savienības pastāvīgas institūcijas uz šo brīdi nemaz nav - noskanēja spēles beigu signāls, un izlases vairs nav, arī trenera nav," saka Mutko. "Tagad viss ir jāsāk no jauna, kā 2005. gadā."

Krievijas Futbola savienības (RFS) izpildkomitejas loceklis, bijušais Krievijas premjers Sergejs Stepaņins turklāt norāda, ka šai petīcijai nevar būt juridisku seku, pretējā gadījumā sekos sankcijas no FIFA un UEFA puses, un Krievija var zaudēt tiesības rīkot 2018. gada Pasaules kausu. "Mana attieksme pret šo petīciju ir normāla, taču juridiskas sekas tai nevar būt," norāda Stepaņins. "Var vērsties pie valdības ar prasībām, taču ja tā iejauksies RFS darbā, mēs izlidosim no FIFA un UEFA un nevarēsim rīkot pasaules čempionātu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!