Foto: PantherMedia/Scanpix
Polijas Sporta ministre Joanna Muha ieteikusi Krievijas futbola izlasei Eiropas čempionāta laikā nomainīt izvēlēto viesnīcu Varšavā uz citu, lai nerastos konflikti, vēsta Krievijas masu mediji.

Krievijas futbola izlase EURO 2012 laikā izvēlējusies dzīvot Varšavas viesnīcā "Bristol", kas atrodas netālu no Prezidenta pils. Taču 10.jūnijā pie Prezidenta pils paredzēts mītiņš, pieminot traģisko Smoļenskas aviokatastrofu, kurā bojā gāja Polijas prezidents Lehs Kačiņskis.

Pēc Muhas domām, mītiņa laikā varētu skanēt pret Krieviju vērsti saukļi, būt arī kādi aizskaroši plakāti, tādējādi radot konfliktsituācijas. Muha piebilst, ka nereti līdzīgos mītiņos demonstranti ir ļoti agresīvi noskaņoti. Polijas amatpersona norāda, ka aprīlī līdzīgs mītiņš pārvērtās par piketu pie Krievijas vēstniecības, bet tagad par "mērķi" varētu kļūt Krievijas futbolisti.

"Mēs piedāvājām Krievijas izlasei vairākas alternatīvas. Pārrunas turpinās. Mēs cenšamies pārliecināt Krievijas pusi, lai izvēlas citu viesnīcu. Tas ir viņu pašu interesēs," saka Muha.

Muha pauž bažas, ka daudzie uz Poliju atbraukušie Krievijas līdzjutēji 10.jūnijā varētu arī doties uz mītiņa vietu, lai aizstāvētu savus futbolistus. Šajā gadījumā notikušais varētu beigties ar nekārtībām.

Tomēr EURO 2012 rīkotāji garantējuši Krievijas izlasei drošību, un arī Krievijas Futbola savienības pārstāvji izteikušies, ka nevēlas mainīt plānus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!