Foto: EPA/LETA
Leģendārais Portugāles futbolists Eusebio ceturto reizi šogad nonācis mediķu aprūpē.

Apmeklējot pašlaik notiekošo Eiropas čempionāta finālturnīru, Eusebio sestdienas vakarā viesnīcā palicis slikti. Viņš ar augstu asinsspiedienu nogādāts Poznaņas slimnīcā, taču jau svētdien viņam dota atļauja slimnīcu pamest.

"Viņa stāvoklis ir stabils, bet slimnīcu viņš, visticamāk, pametīs pirmdien," izteicās Portugāles izlases ārsts Enrike Honešs. "Visas veiktās pārbaudes liecina, ka Eusebio veselībai nekas nedraud."

Tomēr drošības apsvērumu dēļ Eusebio dosies atpakaļ uz Portugāli vēl pirms trešdien paredzētās pusfināla spēles starp Portugāli un Spāniju.

"Ņemot vērā viņa sirds stāvokli, nav ieteicams viņam apmeklēt arī šo maču," piebilda Honešs.

Eusebio slimnīcā pavadīja pagājušos Ziemassvētkus, kur tika tika ievietots pēc piedzīvotās pneimonijas lēkmes, bet vēlāk viņš mediķu aprūpē pabijis ar sūdzībām par augstu asinsspiedienu.

Mozambikā dzimušais futbolists, kurš janvārī svinēja savu 70.dzimšanas dienu, karjeras laikā no 1960. līdz 1975.gadam guva aptuveni 1000 vārtus. Savukārt valstsvienībā ar precīziem raidījumiem viņš izcēlās 41 reizi.

Ar Lisabonas "Benfica" komandu uzbrucējs 11 reizes kļuva par Portugāles čempionu.

Eusebio divas reizes ieguva Zelta futbolzābaku kā Eiropas labākais vārtu guvējs, bet 1965.gadā viņš ieguva "Ballon d'Or" jeb "Zelta bumbu", kas pienākas pasaules gada labākajam spēlētājam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!