Foto: AP/Scanpix
Vācijas futbola izlasei Eiropas čempionāta finālturnīra pusfināla cīņā tomēr varēs palīdzēt viens no izlases spēles veidotājiem Bastians Šveinšteigers, apgalvo izlases galvenais treneris Joahims Lēvs.

Vācijas izlase savu ceturtdaļfināla spēli aizvadīja pagājušajā piektdienā, kad ar 4:2 uzvarēja Grieķiju, bet pusfinālā komandu ceturtdien gaida spēkošanās ar Itāliju.

Pussargam joprojām par sevi liek manīt sezonas gaitā gūtā potītes trauma, kas ilgstoši atturēja viņu no došanās laukumā kluba rindās. Pats Šveinšteigers pagājušās nedēļas izskaņā izteicās, ka savainojuma sekas varētu viņam liegt spēlēt pusfinālā, taču Lēvs uzsver, ka pussargs būs gatavs doties laukumā.

"Es vienmēr laukumā sūtu spēlētājus, kuri ir gatavi spēlēt par visiem 100%. Šveinšteigeram visa turnīra gaitā ir zināmas problēmas ar potīti, taču tas viņam neliedz demonstrēt savu labāko sniegumu," izteicies Lēvs, uzsverot, ka pirmdien Šveinšteigers aizvadījis pilnvērtīgu treniņu un nav izjutis nekādu diskomfortu.

"Mačā pret Grieķiju Šveinšteigers pieļāva pāris muļķīgu kļūdu, taču pēc mača tieši viņš bija pirmais, kurš izteicās, ka šādas kļūdas viņa līmeņa spēlētājam nepieklājas pieļaut," piebilda Lēvs.

Atbalstu Šveinšteigeram izteicis arī izlases pussargs Mesuts Ezils, uzsverot, ka bez viņa palīdzības izlasei būs ļoti grūti stāties pretī Itālijai.

Līdz šim 27 gadus vecais bundeslīgas kluba Minhenes "Bayern" pussargs valstsvienībā aizvadījis 94 spēles, kurās guvis 23 vārtus.

Eiropas futbola čempionāts Polijā un Ukrainā ilgs līdz 1.jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!