Foto: Reuters/Scanpix

Pēc iekļūšanas Eiropas čempionāta pusfinālā Vācijas futbola izlases galvenais treneris Joahims Lēvs izcēla fantastisko Vācijas komandas sniegumu šajā spēlē.

Atgādinām, ka EURO 2012 ceturtdaļfinālā piektdien Vācija bez lielām problēmām ar 4:2 uzvarēja Grieķiju un iekļuva pusfinālā.

"Pirmkārt, es vēlos paziņot, ka šodien jūs redzējāt fantastisku sniegumu mūsu futbolistu izpildījumā," pēc mača sarunu ar žurnālistiem uzsāka Lēvs. "Mēs ceturto reizi pēc kārtas lielajos turnīros esam sev nodrošinājuši vietu pusfinālā. 2004.gadā neviens no mums negaidīja, ka iekļūsim pusfinālā. Tagad mēs aizvadām 15 nezaudētu spēļu sēriju. Mums ir jaunākā komanda turnīrā, mums ir lieliski talanti nākotnē. Esmu lepns par savu komandu, kura viennozīmīgi bija pelnījusi uzvarēt šodien."

"Grieķija no vienas izdevības guva divus vārtus," turpina Lēvs. "Futbolisti rādīja labu sniegumu jau no mača pirmās minūtes, līdz ar to ir žēl, ka neizdevās gūt vairāk vārtus. Jā, tas bija vienīgais, kas mača gaitā mani nokaitināja futolistu sniegumā šajā mačā."

"Pēc izcīnītām trim uzvarām man nebija iemeslu būt neapmierinātam, taču sākumsastāvu šai spēlei es plānoju salīdzinoši ilgi, jo uzskatīju, ka mums ir jābūt neprognozējamiem, tāpēc ka Grieķija ļoti labi zināja mūsu trumpjus un gatavojās tiem. Manuprāt, ka plānu izdevās izpildīt ar uzviju. Mēs zinām, ka tagad spēles likteni var izšķirt pat viena miniatūriska kļūdiņa," noslēgumā piebilst Lēvs.

Lielisko Vācijas izlases sniegumu nesmādēja izcelt arī Grieķijas valstsvienības treneris Fernando Santošs.

"Vispirms, es vēlos apsveikt Vāciju ar uzvaru, jo viņa šodien aizvadīja ļoti labu spēli un bija pelnījuši uzvarēt," iesāk Santošs. "Tāpat es vēlos apsveikt arī savus futbolistus, jo esmu lepns par viņu parādīto sniegumu šajā turnīrā."

"Šī vakara spēlē mums nebija daudz vietas, kur izvērsties, jo lielāko spēles daļu bumbu kontrolēja Vācija, līdz ar to mums nebija neviens mirklis, lai spēles gaitā atvilktu elpu," tā Santošs. "Mums vajadzēja censties vairāk kontrolēt bumbu, lai spēlētājiem būtu mazliet vieglāk. Neskatoties uz mūsu centieniem aizsardzībā, mēs ielaidām vārtus pirmie, un tas sarežģīja mūsu situāciju vēl vairāk."

"Spēles pārtraukumā mēs spēlētājiem teicām, lai viņi izlabo kļūdas aizsardzībā un cenšas iegūt vairāk iniciatīvas uzbrukumā, jo, ja mēs gūsim vārtus pirmie, tad spēles gaita mainīsies," turpina Grieķijas izlases treneris. "Laukumā mēs atgriezāmies ar pārliecību un guvām vārtus, bet pēc tam, tikpat ātri, tos arī zaudējām, un viss atgriezās vecajās sliedēs. Mani spēlētāji ir pelnījuši tikai uzslavas, jo viņi cīnījās līdz galam."

"Mums pietrūka diskvalficētais Giorgs Karagunis, kurš ir ļoti svarīga komandas sastāvdaļa, jo viņš spēj kontrolēt bumbu un ļaut atpūsties citiem spēlētājiem," uzskata Santošs. "Ja laukumā būtu Karagunis, tad, iespējams, mēs neielaistu četrus vārtus."

"Tāpat, mēs nebijām gaidījuši tik lielas izmaiņas Vācijas izlases pamatsastāvā," atklāj brazīļu speciālists. "Viņu treneris (Joahims Lēvs) vēlējās laukumā sūtīt svaigas asinis, kas, manuprāt, bija pareizs trenera lēmums."

"Tagad mēs mēģināsim mācīties no pieļautajām kļūdām, lai veiksmīgāk sagatavotos Pasaules kausa atlases turnīrām," preses konferences noslēgumā paziņoja Santošs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!