Foto: Reuters/Scanpix
Pirms Polijas un Krievijas futbola izlašu spēles Varšavā notikušais krievu futbola fanu gājiens tomēr nav noticis mierīgi un policija iesaistījusies, lai nodrošinātu kārtību.

Otrdien Varšavā vakarā notiks Eiropas futbola čempionāta finālturnīra A grupas spēle starp Krievijas un Polijas izlasēm. Jau pirms spēles vairākas dienas starp abu faniem bija saspīlētas attiecības un Varšavā spēles dienā bija izsludināti paaugstināti drošības pasākumi.

Tomēr arī lieli policijas spēki un stingrie drošības pasākumi nespēja pasargāt no nekārtībām.


Oficiāli pieteiktais Krievijas fanu gājiens iesācies mierīgi, taču tad pie tilta pār Vislu policija nolēma gājienu apturēt, jo tilta otrā pusē ik pa laikam notika nekārtības. Kā vēsta Krievijas masu mediji, visa gājiena laikā kolonnu pavadījušas dažādas poļu fanu grupiņas, kurās bijuši 5-10 cilvēki.

Pēc dažādu masu mediju sniegtās informācijas, policija pielietojusi ūdensmetējus, kā arī veikusi brīdinājuma šāvienus gaisā.

Vēlāk gājiens tomēr noslēdzies, taču beigās krievu fani drošības dēļ izmainījuši maršrutu.

Pagaidām policija ziņo, ka gājienā cietuši divi fani, kuriem trāpīt ar priekšmetiem pa galvu. Vēlāk viens poļu fans esot arī zaudējis samaņu un nogādāts slimnīcā.

Gan gājiena laikā, gan pēc gājiena, kā arī pie Varšavas stadiona policija aktīvi veikusi arī aizturēšanas, neļaujot nekārtībām pieaugt. Pēdējā policijas sniegtā informācija liecina, ka aizturēti vairāk nekā 100 fani - gan krievi, gan poļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!