Pēc zaudējuma pēdējā grupas spēlē Velsai un izstāšanās no 2016. gada Eiropas futbola čempionāta Krievijas izlases galvenais treneris Leonīds Sluckis paziņojis, ka vēlas atkāpties no amata, jo neesot ticis galā ar uzticēto uzdevumu, ziņo krievu mediji.

"Gribu atvainoties līdzjutējiem par to futbolu, ko nodemonstrējām, ieskaitot šodienas spēli," preses konferencē teica Sluckis. "Mūsu līdzjutēji stadionā un pie televizoru ekrāniem nebija to pelnījuši. Esmu gatavs uzņemties visu vainu uz sevi. Uzskatu, ka pēc šāda turnīra ir vajadzīgs, lai cits speciālists mēģinātu gatavot komandu nākamajam galvenajam startam, kas būs ļoti nozīmīgs futbola attīstībai valstī."

"Mums bija pietiekami daudz laika sagatavoties, tikt skaidrībā ar sastāvu," saka 45 gadus vecais treneris. "Ja tas nesanāca, tad laikam - pat ne laikam, bet pilnīgi noteikti - treneris nav ticis galā ar saviem pienākumiem. Gribētu, lai visi fokusējas uz trenera neizdarīto, nevis atsevišķu spēlētāju darbībām."

"Es neko nenožēloju," piebilst Sluckis. "Mums sanāca lieliska kvalifikācija, iekļuvām finālturnīrā, ar lielām pūlēm uzvarot četrās spēlēs. Es centos darīt visu, uz ko esmu spējīgs, bet, diemžēl, ar to nepietika."

Krievijas futbola izlases vadībā Sluckis nonāca 2015. gada augustā, nomainot šai postenī itāli Fabio Kapello. Slucka vadībā komanda EURO 2016 kvalifikācijā uzvarēja Zviedriju, Lihtenšteinu, Moldāviju un Melnkalni un iekļuva čempionāta finālturnīrā. Paralēli darbam ar izlasi Sluckis bija arī Maskavas CSKA galvenais treneris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!