Foto: AFP/Scanpix
Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) publicējusi 2016.gada Eiropas čempionāta futbolā apakšgrupu turnīra izlozes grozu sadalījumu, kur spēcīgākajā grozā atrodas Francija, Spānija, Vācija, Anglija, Portugāle un Beļģija.

Francija pirmajā grozā iekļauta kā sacensību saimniece, kamēr Spānijai šis gods ticis, jo tā ir pašreizējā kontinenta čempione.

Finālturnīra apakšgrupu sacensību izloze notiks 12.decembrī, bet tajās pirmo reizi iepriekšējo 16 komandu vietā piedalīsies 24 izlases. Sadalījums pa izlozes groziem noteikts pēc izlašu rezultātiem 2012.gada Eiropas čempionāta un 2014.gada Pasaules kausa ciklos, kā arī šajā kvalifikācijas turnīrā.

Tikmēr finālturnīra izlozes otrajā grozā iekļautas Itālija, Krievija, Šveice, Austrija, Horvātija un Ukraina, kamēr trešajā - Čehija, Zviedrija, Polija, Rumānija, Slovākija un Ungārija. Visbeidzot no ceturtā groza decembrī tiks izlozētas Turcija, Īrija, Islande, Velsa, Albānija un Ziemeļīrija.

Izlozē tiks izveidotas sešas apakšgrupas, katrā no tām sacenšoties pa četrām izlasēm.

Kā pēdējās vietu nākamā gada Eiropas čempionāta finālturnīrā kvalifikācijas sacensību pārspēlēs nodrošināja Zviedrija, Ukraina, Īrija un Ungārija.

Kā zināms, Latvija palika kvalifikācijas turnīra A apakšgrupas pēdējā, sestajā, vietā, desmit mačos piecreiz cīnoties neizšķirti un piecas reizes piedzīvojot neveiksmi.

Iepriekš pēc pagājušajā nedēļā notikušajiem terora aktiem Parīzē izskanēja bažas par to, vai kontinenta meistarsacīkstes vispār Francijā notiks, taču atbildīgās amatpersonas apstiprinājušas, ka turnīrs būs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!