Foto: Reuters/Scanpix

Portugāles futbola izlases aizsargs Pepe, kurš tika atzīts par 2016. gada Eiropas čempionāta finalmača labāko spēlētāju, atzina, ka portugāļi šajā mačā esot cīnījušies gan ar sevi, gan traumēto Krištianu Ronaldu.

Kā ziņojām, Portugāles izlase svētdien kļuva par Eiropas čempioniem, finālā ar 1:0 (0:0) pagarinājumā uzvarot mājiniekus, Francijas valstsvienību. Ronaldu šo spēli nespēja pabeigt savainojuma dēļ un 25. minūtē tika nomainīts.

"Viņa zaudējums mums bija smags trieciens," Pepi citē izdevums "Sport Ekspress". "Krištianu Ronaldu ir mūsu līderis, vārtu guvējs, kurš var iesist bumbu vārtos jebkurā momentā. Taču mēs uz laukuma bijām vienoti un cīnījāmies arī par viņu. Kā arī gaidījām, bija daudz jāstrādā un jāpacieš. Taču mēs apzinājāmies, ka pārstāvam savu valsti un tos portugāļus, kas dzīvo ārzemēs."

Pateicoties savu komandas biedru pūlēm, Krištianu Ronaldo tomēr ir ieguvis kāroto titulu. "Par šo balvu sapņoju kopš 2004. gada," atzinās slavenais uzbrucējs. "Šodien diemžēl man laukums bija jāpamet traumas dēļ. Taču es vienmēr esmu ticējis komandai un mūsu trenera stratēģijai. Šis ir brīnišķīgākais moments manā dzīvē!"

Portugāles izlases vārtsargs Riu Patrisiu gan cer, ka labākā spēle viņa karjerā vēl tikai priekšā. "Es laikam neesmu vēl līdz galam sapratis, kas notika," vārtsargu citē portāls "Record". "Tas notiks vēlāk, kad atgriezīsimies mājās un nosvinēsim uzvaru. Šurp mēs atbraucām tieši tāpēc. Cīnījāmies līdz pēdējam katrā spēlē. Vai šodienas spēle kļuva par labāko manā karjerā? Ceru, ka mans labākais mačs vēl priekšā."

Savukārt Portugāles izlases uzbrucējs Nani norāda, ka līdz šim viņiem vienmēr pietrūcis vienotības komandā. "Mūsu komandai vienmēr ir pieticis meistarības, bet ne vienotības," viņš saka. "Pēdējā mēneša laikā esam kļuvuši daudz vienotāki, atbalstām viens otru. Čempiona titula iegūšana - tas patiešām ir neaizmirstams moments, bet laikam tikai nākamajā dienā pēc fināla mēs apjēgsim, ka esam kļuvuši par Eiropas čempioniem."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!