Foto: AP/Scanpix
Portugāles futbola izlase, kas 2016. gada Eiropas čempionāta finālturnīru iesāka visai blāvi, ir gatavi cīnīties par uzvaru turnīrā.

Kā ziņojām, EURO 2016 pusfinālā Portugāle ar 2:0 (0:0) pieveica Velsu un finālā Parīzē tiksies ar Francijas - Vācijas mača uzvarētāju.

"Visus apsveicu ar šo uzvaru," pēc mača teica Portugāles izlases vārtsargs Rui Patrisiu. "Tagad mums ir pilnībā jāizbauda šis moments un pēc tam jāgatavojas finālam. Mēs braucam uz Parīzi pēc uzvaras!"

Par Eiropas kausu sapņo arī slavenais portugāļu uzbrucējs Krištianu Ronaldu, kurš guva vienus vārtus mačā ar Velsu. "Ceru, ka pēc fināla mēs raudāsim aiz laimes," viņš saka. "Vienmēr esmu teicis, ka gribu iegūt šo kausu kopā ar izlasi. Mēs tagad esam ļoti tuvu šim mērķim un ticu, ka uzvarēsim."

"Kad Portugāle iepriekšējo reizi iekļuva EURO 2004 finālā, man bija 18 gadu, mana karjera tikai sākās, bet es vienmēr esmu sapņojis pacelt virs galvas galveno trofeju," saka Ronaldu. "Tagad šis brīdis ir pienācis, es tam ticu. Mūsu valsts, mūsu līdzjutēji to ir pelnījuši. Reti kurš ticēja, ka Portugāle iekļūs finālā, taču tas ir noticis, un būs jāpacenšas, lai sapnis kļūst par īstenību."

Mačā pret Velsu Ronaldu atkārtoja francūža Mišela Platinī rekordu - deviņi vārti Eiropas čempionāta finālturnīrā, un sola pie tā neapstāties. "Es esmu labojis daudz rekordu un turpināšu to darīt," saka Ronaldu. "Tas ir ļoti patīkami. Taču galvenais - mēs esam finālā!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!