Foto: AFP/Scanpix

No Itālijas futbola izlases sastāva, kas startēs gaidāmajā Eiropas čempionāta finālturnīrā, kā pēdējie otrdien atskaitīti aizsargs Andrea Ranokija un uzbrucējs Matija Destro.

Milānas "Inter" pārstāvis Ranokija un "Siena" kluba futbolists Destro no kandidātu loka atskaitīti dienu ātrāk nekā tas bija plānots iepriekš, jo otrdien paredzētā valstsvienības pārbaudes spēle ar Luksemburgas izlasi tikusi atcelta Parmas pilsētā notikušās zemestrīces dēļ.

Kā ziņots, no valstsvienības pirmdien tika atskaitīts jaunajā Itālijas futbola spēļu sarunāšanas skandālā iesaistītais aizsargs Domeniko Krišito.

Agrā pirmdienas rītā kratīšana veikta kopumā 19 ar futbolu saistītu cilvēku dzīvesvietās, kā arī Itālijas izlases treniņnometnē, kur norit gatavošanās gaidāmajam Eiropas čempionāta finālturnīram.

Kreisās malas aizsargs Krišito, kura viesnīcas numuriņš arī tika pakļauts kratīšanai, ikdienā spēlē Krievijas komandā Sanktpēterburgas "Zeņit".

Sastāvā iekļauts arī 24 gadus vecais nigēriešu izcelsmes futbolists Andželo Ogbona, kura klubs vienīgais nespēlē augstākajā divīzijā.

No 23 izlases futbolistiem Itālijā nespēlē vienīgi Anglijas čempionvienības Mančestras "City" uzbrucējs Mario Balotelli, kā arī Francijas kluba Parīzes "Saint-Germain" spēlētāji Salvatore Sirigva un Tjagu Mota.

Eiropas čempionāta finālturnīrā, kas no 8.jūnija līdz 1.jūlijam risināsies Ukrainā un Polijā, Itālijas izlase spēlēs C apakšgrupā kopā ar Spāniju, Īriju un Horvātiju.

Itālijas futbola valstsvienības sastāvs dalībai Eiropas čempionāta finālturnīrā:

vārtsargi - Džanluidži Bufons (Turīnas "Juventus"), Salvatore Sirigva (Parīzes "Saint-Germain", Francija), Morgans de Sanktiss ("Napoli");

aizsargi - Kristiāns Madžjo ("Napoli"), Ignacio Abate ("AC Milan"), Frederiko Balcareti ("Palermo"), Leonardo Bonuči, Džordžo Kjelīni, Andrea Barzagli (visi - "Juventus"), Andželo Ogbona ("Torino");

pussargi - Andrea Pirlo, Klaudio Markisjo, Emanuēle Džakerīni (visi - "Juventus"), Daniēle de Rosi ("AS Roma"), Tjagu Mota ("Saint-Germain"), Antonio Nočerīno ("AC Milan"), Rikardo Montolīvo (Florences "Fiorentina"), Alesandro Diamanti ("Bologna");

uzbrucēji - Antonio Kasāno ("AC Milan"), Mario Balotelli (Mančestras "City", Anglija), Sebastjans Ginovinko ("Parma"), Antonio di Natale ("Udinese"), Fabio Borīni ("AS Roma").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!