Foto: AFP/Scanpix
2012.gada Eiropas futbola čempionāta ceturtdaļfinālā svētdien iekļuva Portugāles izlase, kas B grupas izšķirošās, trešās kārtas spēlē ar rezultātu 2:1 (1:1) pārspēja Nīderlandi.

Kopā ar Portugāli no B grupas ceturtdaļfinālā iekļuva arī Vācija, kas svētdien ar 2:1 uzvarēja Dāniju. Līdz ar to Dānijai un Nīderlandei EURO 2012 turnīrs ir noslēdzies.

Uzvarētājiem šajā mačā ar abiem vārtu guvumiem izcēlās Krištianu Ronaldu, bet Nīderlandes izlasē bumbu vārtos raidīja Rafaels van der Vārts.


EURO 2012 laikā pēc katras spēles izvēlies savu Spēles Zvaigzni un nobalso!
$t1='portugale'; $t2='niderlande'; include("/www/htdocs/sport/includes/projects/euro2012/delfistar/bestplayer5.inc");?>

Spēli daudz aktīvāk iesāka Nīderlande, kas vairākas reizes bīstami uzbruka uz Portugāles vārtiem. Jau 11.minūtē van der Vārts vadībā izvirzīja Nīderlandi, ar skaistu tālsitienu raidot bumbu vārtos. Zaudētie vārti pamodināja Portugāli, kas sāka biežāk izspēlēt uzbrukuma kombinācijas, līdz beidzot 28.minūtē Ronaldu pārtrauca savu neveiksmju sēriju šajā turnīrā un raidīja bumbu vārtos, izlīdzinot rezultātu.

Atlikušajās minūtēs pirmajā puslaikā iespējas gūt vārtus bija abām komandām, bet krietni bīstamākas epizodes bija Portugālei. Tās palika neizmantotas un pirmais puslaiks noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu 1:1.

Otrā puslaika sākumā Nīderlande darīja visu, lai saglabātu sev iespējas cīnīties par ceturtdaļfinālu, taču veiksme nebija viņu sabiedrotā. Portugāle atkal puslaika turpinājumā ieguva iniciatīvu, izveidojot veiksmīgas epizodes, kuras ar gan neizdevās noslēgt ar rezultatīvu sitienu. Īpaši aktīvs turpināja būt Ronaldu, kurš 74.minūtē saņēma piespēli no komandas biedra Nani, apspēlēja aizsargu un trieca bumbu vārtu tīklā.

Pēc šiem vārtiem spēles gaita nedaudz rimās, bet 84.minūtē van der Vārts trāpīja pa vārtu pārliktni, un izskatījās, ka šī epizode Nīderlandi salauza. Tomēr pašā mača izskaņā iespēja bija van Persijam, bet tā palika neizmantota. Tāpat iespēju gūt trešos vārtus neizmantoja Krištianu Ronaldu, kurš arī nodrebināja vārtu stabu. Atlikušajā spēles laikā vienības vairs īsti neuzbruka un mačs noslēdzās ar Portugāles uzvaru.

B grupas pirmajā vietā ierindojās Vācija, kas izcīnīja tikai uzvaras un ieguva maksimāli iespējamos deviņus punktus. Portugāle ar sešiem punktiem palika otrā, bet Dānija ar trīs punktiem ierindojās trešajā pozīcijā. Tikmēr Nīderlande zaudēja visās trīs spēlēs un palika pēdējā, ceturtajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!