Foto: AFP/Scanpix

2016. gada Eiropas futbola čempionātā jeb EURO 2016 trešdien ar grūtībām izslēgšanas turnīrā iekļuva Portugāles izlase, kuras rindās uzreiz divus rekordus sasniedza tās lielākā zvaigzne Krištianu Ronaldu.

Ronaldu guva divus vārtus, palīdzot Portugālei F grupas pēdējā spēlē cīnīties neizšķirti 3:3 (1:1) ar Ungāriju. Savukārt otrā grupas spēlē Islande ar 2:1 (1:0) kompensācijas laikā izrāva uzvaru pār Austriju, gūstot vēsturisku panākumu.

Situācija F grupas noslēgumā līdz ar to atrisinājās tikai pēc beigu signāla. Ungārija kļuva par grupas uzvarētāju, bet Islande ar uzvaru ieguva otro vietu grupā, kas automātiski pretiniekos izslēgšanas turnīrā dod Angliju. Portugāle palika trešā, tādējādi Islande palīdzēja portugāļiem izvairīties no spēcīga izslēgšanas turnīra zara, kurā bez Anglijas ir arī Vācija, Francija, Itālija un Spānija. Savukārt austriešiem turnīrs beidzies.

Portugāļu lielākā zvaigzne Ronaldu šajā spēlē kļuva par Eiropas čempionāta finālturnīru visvairāk spēļu aizvadījušo futbolistu, kā arī par pirmo futbolistu, kurš guvis vārtus četros finālturnīros.

$duelID=453;$eventID=13;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Ungārijas un Portugāles spēlē neviena no komandām nedomāja par aizsardzību un sagādāja skatītājiem vārtiem bagātāko spēli EURO 2016. Spēles 19. minūtē Zoltans Gera ar skaistu "golu" vadībā izvirzīja Ungāriju, bet pirmā puslaika izskaņā Nani pēc perfektas Ronaldu piespēles izlīdzināja rezultātu.

Otrā puslaika sākumā komandas, precīzāk abu valstsvienību kapteiņi Balāžs Džudžaks un Ronaldu sarīkoja "īstu uguņošanu". 47. minūtē pēc Džudžāka soda sitiena bumba ielidoja vārtos, bet jau pēc trīs minūtēm Ronaldu filigrāni mainīja bumbas virzienu un panāca 2:2. 55. minūtē Džudžāks guva savus otros vārtus un atkal bumba ielidoja tīklā pēc rikošeta, bet 62. minūtē Ronaldu palika nepieskatīts soda laukumā un ar galvu skaisti izlīdzināja rezultātu 3:3.

Otrā šīs grupas spēlē Islandes futbolisti jau savā pirmajā uzbrukumā bija ļoti tuvu vārtu guvumam, kad Gudmundsons trāpīja pa vārtu. 18. minūtē Islande izvirzījās vadībā – Arnasons tālu meta bumbu spēlē no "auta", un to soda laukuma saņēma Jons Dadi Bedvarsons, kurš sita precīzi. 36. minūtē Austrijas izlasei bija 11 metru soda sitiens, bet Dragovičs neizmantoja šo iespēju.

Austrija aktīvi sāka otro puslaiku, un 60. minūtē izlīdzināja rezultātu. Alesandro Šēfs skaisti apspēlēja pretinieku, iegāja soda laukumā un guva vārtus. Austrieši turpināja cīnīties par uzvaru, daudz uzbrūkot, tomēr kompensācijas laikā, kad visi spēlētāji bija uzbrukumā, viņi rupji kļūdījās. Emīls Bjarnasons ieguva bumbu un metās uz priekšu. Viņš sagaidīja Arnoru Ingvi Traustasonu, kurš sita bumbu vārtos neviena netraucēts.

Portāls "Delfi" piedāvāja maču teksta tiešraidi.

$duelID=455;$eventID=13;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!