Foto: AFP/Scanpix
Vienu no lielākajām sensācijām Eiropas futbola čempionāta finālturnīru vēsturē pirmdien, 27. jūnijā, sarīkoja Islandes izlase, kas EURO 2016 astotdaļfinālā ar 2:1 (2:1) uzvarēja futbola dzimtenes Anglijas valstsvienību un iekļuva ceturtdaļfinālā.

Tagad Islande, kurai šī ir debija finālturnīros un kuras iekļūšanu astotdaļfinālā daudzi uzskatīja par pārsteigumu, ceturtdaļfinālā mērosies spēkiem ar mājinieci Franciju. Šī spēle 3. jūlijā notiks Parīzes priekšpilsētā Sendenī, "Stade de France" stadionā.

Islande jau spēles sākumā nonāca iedzinējos, taču ātri atspēlējās un izvirzījās vadībā, savu pārsvaru pēc tam noturot līdz mača beigām. Spēles trešajā minūtē Islandes vārtsargs Hanness Halldorsons soda laukumā nogāza Rahīmu Sterlingu, un "pendeli" droši realizēja angļu kapteinis Veins Rūnijs.

Taču jau pēc nepilnām divām minūtēm Islande izlīdzināja rezultātu. Iemetienu no sānu līnijas tālu veica Islandes kapteinis Ārons Gunnarsons, gaisa divcīņā tā nonāca vārtu priekšā, kur pirmais pie tās bija un 1:1 panāca Ragnārs Sigurdsons. Savukārt uzvaras vārtus 18. minūtē guva Kolbeins Sigtorsons, kuram angļi ļāva brīvi darboties soda laukumā un izdarīt sitienu. Tas nebija pārāk spēcīgs, tomēr Džo Hārts bumbu knapi aizķēra un tā lēnām ieripoja vārtos.

Portāls "Delfi" piedāvāja jūsu uzmanībai spēles teksta tiešraidi!

$duelID=475;$eventID=13;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!