Foto: AFP/Scanpix
Simtiem tūkstoši fanu pirmdienas vakarā Madridē vairākas stundas sumināja Spānijas futbola izlasi, kura svētdien kļuva par trīskārtējo Eiropas čempioni.

Madrides lidostā spāņu futbolistus nogādāja aviokompānijas "Iberia" lidmašīna, uz kuras bija uzrakstīs - "Lepojamies ar mūsu izlasi". Pēc atlidošanas Spānijas futbola izlasei bija svinīgā pieņemšana Spānijas karaļnamā - spāņu futbolistus sveica Spānijas karalis Huans Karloss ar savu dzīvesbiedri princesi Letīciju, viena no divām karaliskā pāra meitām princese Elena, kā arī divi karaliskās dzimtas mazbērni, kuri vairāk laika veltīja Eiropas čempionu trofejas vērošanai.

"Karaliskās ģimenes un visas Spānijas vārdā vēlos sirsnīgi pateikties jums. Jūs visu valsti darījāt laimīgu," teica Spānijas karalis.


Pēc svinīgās pieņemšanas Spānijas izlase atvērtajos autobusos devās tradicionālajā čempionu parādē pa Madrides ielām, kuras bija piepildītas ar spāņu nacionālajās krāsās tērptiem līdzjutējiem. Vairāk nekā divarpus stundu ilgā parāde noslēdzās Madrides centrālajā laukumā, kur uz speciālas skatuves līksmība turpinājās vēl ilgi. Brīžiem organizatori ar ūdens šalkām bija spiesti pat atvēsināt iekarsušos fanus.

"Tas ir izcils panākums. Mēs ierakstījām savu vārdu vēstures lappusēs un tagad ir laiks to nosvinēt. Nākamais mums priekšā ir Konfederāciju kauss (2013.gadā) un, protams, Pasaules kauss 2014.gadā, bet vispirms vēlamies izbaudīt šo panākumu," teica viens no turnīra vērtīgākajiem spēlētājiem Ksavi.

Spānijas futbolistu triumfs uz brīdi aizsedza spāņu ekonomiskās problēmas, tomēr paši Spānijas iedzīvotāji atdzīst, ka ne jau Spānijas futbolistiem ir jārūpējas par valsts ekonomiku.

"Protams, tas ir kaut kas pozitīvs uz krīzes fona, kas pārņēmis mūsu valsti. Tas nedaudz atvieglo dzīvi. Tomēr futbolistu uzvaras krīzi neatrisinās, tas jādara ekonomistiem un politiķiem," aģentūra AP citē kādu autobusa šoferi.

Tikmēr daži spāņu izdevumi iecēluši Spānijas izlases dalībniekus par ekonomistiem un politiķiem. Laikraksts "El Mundo" izveidoja kolāžu, kurā Spānijas futbola izlases galvenais treneris Visente del Boske, vārtsargs Ikers Kasiljass, Ksavi, Andress Injesta un citi futbolisti ietērpti uzvalkos, bet virsraksts bija "Mūsu problēmu risinātāji: premjerministra del Boskes valdība un viņa ministri".

Atgādinām, ka Spānijas futbola izlase svētdien EURO 2012">EURO 2012 finālā ar 4:0 sagrāva Itāliju un kļuva par pirmo izlasi, kas triumfējusi Eiropas čempionātā divas reizes pēc kārtas. Tāpat Spānija ir pirmā valstsvienība, kas triumfējusi trīs lielajos futbola turnīros pēc kārtas.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!