Foto: Reuters/Scanpix
2012.gada Eiropas čempionāta finālturnīru ar neizšķirtu svētdien sāka pašreizējie Eiropas čempioni Spānijas futbolisti, kuri C grupas mačā nospēlēja 1:1 ar Itāliju.

Itālijai vārtus spēles 61.minūtē guva tikko uz maiņu iznākušais Antonio di Natale, bet pēc trīs minūtēm Fransesks Favregass izlīdzināja rezultātu.

Pretēji daudzu prognozēm, abas komandas visu maču aizvadīja augstā tempā un vairāk domāja par vārtu gūšanu, parādot skaistu sniegumu. Jau pirmajā minūtēs komandas apmainījās ar stūra sitieniem, pēc kuriem gan nekā bīstama futbolisti neizveidoja. Turpinājumā komandas centās ar tālsitieniem "atrast veiksmi", bet pirmā nopietnā iespēja radās Itālijai – 22 .minūtē Antonio Kasāno saņēma soda laukumā bumbu, taču pēc apgrieziena aizsita nedaudz garām vārtiem.


EURO 2012 laikā katras spēles laikā izvēlies savu Spēles Zvaigzni un nobalso!
$t1='spanija'; $t2='italija'; include("/www/htdocs/sport/includes/projects/euro2012/delfistar/bestplayer5.inc");?>

Spānijas futbolisti kontrolēja spēles gaitu, taču vairāk darba tomēr bija spāņu vārtsargam Ikeram Kasiljasam. Pirmā puslaika izskaņā spāņu vārtsargs atkal parādīja savu augsto līmeni, glābjot spāņus pēc Tjago Motas sitiena ar galvu.

Otrā puslaika sākumā jau meistarību rādīja itāļu vārtsargs Džanluidži Bufons, kurš glāba pēc Favregasa un Injestas sitieniem. Bet 53.minūtē teicamu iespēju "palaida vējā" Mario Balotelli – pārtvēris bumbu viņš vienatnē izgāja pret Kasiljasu, ilgi domāja, ko darīt, bet tikmēr jau piesteidzās Serhio Ramoss un atbruņoja itāļu uzbrucēju.

Pēc brīža Balotelli nomainīja di Natale, kurš dažas minūtes vēlāk arī guva vārtus. Laukuma centrā labi uzbrukumu iesāka Andrea Pirlo, atdeva piespēli ātrumu uzņēmušajam di Natale, kurš, iegājis soda laukumā, pārspēja Kasiljasu. Itāļu prieki gan nebija ilgi, jo jau pēc trīs minūtēm spāņi atbildēja ar vārtu guvumu. Silva ieraudzīja soda laukumā ieskrējušo Favregasu, atdeva teicamu piespēli un Favregass uzreiz ar sitienu pārspēja Bufonu.

Mača pēdējās minūtēs komandas tomēr nedomāja par rezultāta nosargāšanu, bet gan metās uzbrukumos, cenšoties panākt uzvaru. 77.minūtē di Natale soda laukumā aizsniedzās ar kājām līdz bumbai, bet sita garām vārtiem. Savukārt 85.minūtē Fernando Toress varēja atnest spāņiem uzvaru – Bufons bija izgājis no vārtiem, Toress centās pārcelt bumbu pāri itāļu vārtsargam, bet pārsita arī pāri vārtiem.

Vēl šajā grupā svētdienas vakarā tiksies Īrija un Horvātija.

EURO 2012 C grupas otrajā kārtā pēc četrām dienām Itālija spēlēs pret Horvātiju, bet Spānija – pret Īriju. Savukārt 18.jūnijā pēdējā kārtā spāņi tiksies ar horvātiem, bet itāļi – ar īriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!