UEFA apsver iespēju šāgada Eiropas futbola čempionāta (EURO 2016) finālturnīra spēles drošības apsvērumu dēļ aizvadīt bez skatītāju klātbūtnes, ziņo aģentūra AFP.

Eiropas Futbola federāciju savienība (UEFA) ir izstrādājusi plānu gadījumam, ja turnīra laikā radīsies teroristisku uzbrukumu draudi. Ja tas notiks, attiecīgā spēle tiks pārcelta uz citu stadionu un notiks nākamajā dienā, pie tukšām tribīnēm. UEFA uzsver, ka šobrīd nepastāv nekādi konkrēti draudi, "vienkārši ir vēlme būt gataviem jebkādām situācijām".

"Ja būs bažas par drošību, mums nāksies spēles aizvadīt bez līdzjutējiem. Iespējams, spēles varēs pārcelt vai atcelt. Taču šobrīd nav nekādu pazīmju, kas liecinātu par ekstrēmistu draudiem drošībai," BBC citē turnīra direktoru Martinu Kalēnu.

Kā zināms, Parīzes teroraktu laikā pagājušā gada novembrī teroristi centās iekļūt arī "Stade de France" stadionā, kur notika Francijas un Vācijas izlašu pārbaudes spēle. Tas viņiem neizdevās un pašnāvnieki uzspridzinājās līdzās arēnai. Tovakar vairākos teroraktos Parīzē gāja bojā 130 cilvēku.

Trešdien, 2. martā, ir tieši 100 dienas līdz EURO 2016 sākumam. Tieši "Stade de France" arēnā 10. jūnijā ar Francijas un Rumānijas izlašu spēli sāksies 2016. gada Eiropas čempionāta finālturnīrs. "Stade de France" notiks vairākas spēles, arī finālspēle 10. jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!