Foto: AFP/Scanpix

Par 2012.gada Eiropas futbola čempionāta labāko vārtu guvēju kļuvis Spānijas izlases uzbrucējs Fernando Toress, kurš izcēlās ar trim vārtu guvumiem, saņemot simbolisko "Zelta futbolzābaku".

Trīs reizes bumbu vārtu tīklā raidīja arī Itālijas izlases uzbrucējs Mario Balotelli, Krištianu Ronaldu no Portugāles, Mario Gomess no Vācijas vienības, horvātu uzbrucējs Mario Mandžukičs un Krievijas izlases spēlētājs Alans Dzagojevs. Toress par rezultatīvākā spēlētāja balvas ieguvēju kļuva tāpēc, ka viņš laukumā no trīs vārtus guvušajiem futbolistiem pavadīja vismazāko laiku - 189 minūtes. Toress EURO 2012 turnīrā divas reizes laukumā devās Spānijas izlases pamatsastāvā, bet trīs reizes nāca uz maiņu.

Viņš un Gomess ar trīs vārtiem un rezultatīvu piespēli bija rezultatīvākie spēlētāji.

Atgādinām, ka Spānijas izlases uzbrucējs apakšgrupas spēlē ar Īrijas izlasi, kurā spāņi bija pārāki ar 4:0, guva divus vārtus, bet trešos vārtus viņš guva finālmačā pret Itāliju.

Atgādinām, ka svētdien EURO 2012 finālā Kijevā Spānija ar 4:0 (2:0) pieveica Itāliju. Līdz ar to Spānija kļuva par pirmo valstsvienību, kura triumfējusi Eiropas čempionātā divas reizes pēc kārtas.

Spānija trešo reizi vēsturē uzvarēja Eiropas čempionātā un trešo reizi pēc kārtas uzvarēja kādā no lielajiem turnīriem. Iepriekš Spānija Eiropas čempionātā uzvarēja 1964. un 2008.gadā. Tāpat šī bija pārliecinošākā uzvara Eiropas čempionātu finālos. Līdz šim pārliecinošākā uzvara bija 1972.gadā, kad VFR ar 3:0 pieveica PSRS.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!