Foto: Publicitātes foto

Eiropas Futbola federāciju savienība (UEFA) ir iesākusi tiesvedību Francijā pret nelegāliem biļešu tirgotājiem uz šāgada Eiropas futbola čempionāta finālturnīra spēlēm, vēsta UEFA.

Tiesvedība iesākta pret Kiprā reģistrētu interneta mājas lapu "guaranteetickets.com" ar kontaktiem Lielbritānijā, kas par 1799 eiro piedāvā iegādāties biļetes uz EURO 2016 finālmaču Parīze 10. jūlijā. Šī mājas lapa izveidota 2006. gadā un pieder vienam no Kipras lielākajām tūrisma kompānijām "Akirma Venture Ltd.".

UEFA ir vērsusies tiesā ar prasību pārtraukt "guaranteetickets.com" biļešu tirdzniecību un UEFA simbolikas izmantošanu. Mājas lapas īpašniekiem par katru dienu, kad šī prasība netiek ievērota, būs jāmaksā 1000 eiro soda nauda.

"Mājas lapai, kas tiek apjomīgi reklamēta "Google", nav tiesību tirgot biļetes uz EURO 2016 spēlēm, un ar biļetēm, kas ir iegādātas caur nelegāliem kanāliem, to īpašnieki var netikt ielaisti stadionā," uzsver UEFA savā paziņojumā.

"Lielos sporta pasākumos pēdējos gados ir bijuši gadījumi, kad biļetes tirgo dažādas mājas lapas, kas tās pircējiem nepiegādā," norāda UEFA.

UEFA jau esot panākusi vairāku nelegālu mājas lapu aizvēršanu, kas piedāvājušas pirkt vai pārdot biļetes uz EURO 2016.

"Tā kā finālturnīrā ir iekļuvušas Anglija, Velsa un Ziemeļīrija, UEFA sagaida īpaši lielu skaitu britu futbola fanu ierašanos Francija, un tas rada bažas par to, ka augstais pieprasījums pēc biļetēm aktivizēs blēžus," saka UEFA, iesakot biļetes iegādāties organizācijas oficiālajā mājas lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!