Foto: LETA
Vācijas futbola izlases kandidātu sarakstā pirms Eiropas čempionāta finālturnīra, kas sāksies jau pirms nedaudz vairāk nekā pēc mēneša, iekļuvuši arī divi debitanti.

Līdz 29.maijam Vācijas izlases galvenajam trenerim Joahimam Lēvam kandidātu saraksts būs jāsamazina līdz 23 futbolistiem, paziņojot galīgo sastāvu, kas 8.jūnijā uzsāks dalību Polijā un Ukrainā paredzētajā turnīrā.

"Juliāns Drakslers ar mums vēl nav spēlējis, tomēr viņam ir milzīgs potenciāls. Īpaši iespaidīgs ir viņa ātrums situācijās viens pret vienu," stāstīja Lēvs.

Tāpat pārsteigums ir arī Vācijas čempionvienību Dortmundes "Borussia" pārstāvošā pussarga Ilkaja Gundogana iekļaušana sastāvā, jo viņš līdz šim izlasē aizvadījis tikai vienu maču.

Vislielākais spēlētāju skaits nāk no Minhenes "Bayern" komandas - astoņi, bet no Dortmundes kluba izlasē iekļauti pieci futbolisti. Savukārt ārzemju vienības pārstāv tikai četri spēlētāji.

Kandidātu sarakstā tikuši arī dvīņi Larss un Svens Benders, kuri ikdienā pārstāv katrs savu komandu - Leverkūzenes "Bayer" un Dortmundes "Borussia".

Vācijas izlases pirmā treniņnometne sāksies piektdien Sardīnijā, bet pēc tam otrā no 19.maija risināsies Francijā. Vācija aizvadīs arī divas pārbaudes spēles, kad 26.maijā spēkosies ar Šveici, bet 31.maijā sacentīsies ar Izraēlu.

Dortmundes "Borussia" spēlētāji izlasei pievienosies pēc sestdien paredzētā Vācijas kausa fināla, bet "Bayern" zvaigznes pēc UEFA Čempionu līgas fināla, kas risināsies tieši 19.maijā.

Vācijas futbola valstsvienība visas Eiropas čempionāta B apakšgrupas spēles aizvadīs Ukrainā, sacenšoties ar Portugāli, Nīderlandi un Dāniju.

Vācijas futbola valstsvienības kandidātu saraksts pirms Eiropas čempionāta finālturnīra:

vārtsargi - Manuels Noiers (Minhenes "Bayern"), Marks-Andrē ter Stēgens (Menhengladbahas "Borussia"), Tims Vīze (Brēmenes "Werder"), Rons-Roberts Cīlers ("Hannover 96");

aizsargi - Žeroms Boatengs, Holgers Badštūbers, Filips Lāms (visi - "Bayern"), Pērs Mertezakers (Londonas "Arsenal", Anglija), Matss Hummelss, Marsels Šmelcers (abi - Dortmundes "Borussia"), Benedikts Hevedess (Gelzenkirhenes "Schalke 04");

pussargi - Mesuts Ezils, Sami Kedira (abi - Madrides "Real", Spānija), Tonijs Kross, Tomass Millers, Bastians Šveinšteigers (visi - "Bayern"), Marko Reiss (Menhengladbahas "Borussia"), Mario Gēce, Ilkajs Gundogans, Svens Benders (visi - Dortmundes "Borussia"), Larss Benders, Andrē Širle (abi - Leverkūzenes "Bayer"), Juliāns Drakslers ("Schalke 04"), Lukašs Podoļskis ("Koln");

uzbrucēji - Kakau ("VfB Stuttgart"), Mario Gomess (Minhenes "Bayern"), Miroslavs Kloze (Romas "Lazio", Itālija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!