Foto: AFP/Scanpix
2016. gada Eiropas futbola čempionāta priekšsacīkstes ar uzvarām otrdien, 21. jūnijā, noslēdza Vācijas un Polijas izlases, kuras sev jau pirms tam bija praktiski nodrošinājušas vietu izslēgšanas turnīrā.

Polijas izlase ar 1:0 pieveica Ukrainu, kas EURO 2016 tā arī neguva vārtus un bez punktiem palika pēdējā C grupas noslēguma kopvērtējumā. Tikmēr Pasaules kausa titula īpašniece Vācija ar identisku rezultātu 1:0 pārspēja Ziemeļīriju, kurai savukārt minimālais zaudējums dod ļoti labas iespējas iekļūt EURO 2016 astotdaļfinālā.

Pēc šīm spēlēm arī kļuvis zināms pirmais astotdaļfināla pāris - 25. jūnijā pulksten 16:00 Sentetjēnā spēlēs Šveices un Polijas valstsvienības.

Tāpat pēc šīm spēlēm zināms, ka vietas 1/8 finālā sev nodrošinājušas arī Slovākija, Ungārija un Horvātija. Šobrīd tādējādi zināmas jau 11 no 16 izslēgšanas turnīra dalībniecēm.

Vācijas izlase jau ar pirmajām minūtēm spēlē diktēja notikumus laukumā un kīdz 30. minūtei, kad guva pirmos vārtus, neizmantoja vairākas lieliskas iespējas. 30. minūtē vāciešiem beidzot izdevās "atslēgt" Ziemeļīrijas vārtus – Mario Gomess soda laukumā atdeva piespēli Tomasam Milleram, saņēma no viņa atpakaļ bumbu un raidīja bumbu jau praktiski tukšos vārtos. Otrajā puslaikā Vācija turpināja kontrolēt situāciju, izveidoja vairākus vārtu gūšanas momentus, bet izcili darbojās Ziemeļīrijas izlases vārtsargs Maikls Makgoverns.

Ziemeļīrijas futbolisti visas spēles laikā tā arī neradīja nevienu patiesi bīstamu uzbrukumu, izdarīja tikai divus sitienus vārtu virzienā, no kuriem viens bija tikai vārtu rāmī.

$duelID=447;$eventID=13;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Otrā šīs grupas spēlē Ukrainas izlase daudz vairāk darbojās ar bumbu, izveidojot labas vārtu gūšanas iespējas, taču nespēja tās realizēt. Pirmais puslaiks noslēdzās bez gūtiem vārtiem, bet otrajā puslaikā laukumā Polijas izlasē devās Jakubs Blaščikovskis, kurš 54. minūtē saņēma piespēli un pēc pretinieka apspēlēšanas raidīja bumbu vārtos.

Atlikušajā laikā poļi spēlēja no aizsardzības, ļoti reti aizskrienot pretuzbrukumā. Ukrainai labākais moments gūt vārtus bija 82. minūtē, kad Ruslana Rotana zemi lidojošo sitienu atvairīja Lukašs Fabianskis.

$duelID=445;$eventID=13;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Portāls "Delfi" piedāvāja spēļu teksta tiešraidi.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!