Foto: AFP/Scanpix
Nīderlandes futbola izlase nebija pelnījusi 2012.gada Eiropas čempionāta B grupas kopvērtējumā ieņemt pēdējo, ceturto vietu, izteicās vienības pussargs Rafaels van der Vārts.

Atgādinām, ka Nīderlandes izlase piedzīvoja zaudējumus visās trīs EURO 2012 turnīra spēlēs, pēdējā ar rezultātu 1:2 piekāpjoties Portugāles valstsvienībai.

"Mēs zaudējām trijās spēlēs un to nebijām pelnījuši. Var teikt, ka mums bija daudz iespēju, bet mēs ar šīm iespējām neko nevarējām izdarīt," pēc spēles Starptautiskās futbola federāciju asociācijas (UEFA) mājaslapā citēts van der Vārts. "Mēs visi spēlējām slikti, un mums visiem vajadzētu ieskatīties spogulī. Visvairāk žēl ir mūsu līdzjutēju."

B grupas pirmajā vietā ierindojās Vācija, kas izcīnīja tikai uzvaras un ieguva maksimāli iespējamos deviņus punktus. Portugāle ar sešiem punktiem palika otrā, bet Dānija ar trīs punktiem ierindojās trešajā pozīcijā. Tikmēr Nīderlande zaudēja visās trīs spēlēs un palika pēdējā, ceturtajā vietā.

No B grupas ceturtdaļfinālā iekļuva Portugāle un Vācija, kas svētdien ar 2:1 uzvarēja Dāniju. Līdz ar to Dānijai un Nīderlandei EURO 2012 turnīrs ir noslēdzies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!