Foto: AFP/Scanpix
2016. gada Eiropas futbola čempionāta finālturnīrā pirmdien, 20. jūnijā, vietu 1/8 finālā sev nodrošināja Velsa un Anglija, bet Slovākija sev praktiski garantēja vietu izslēgšanas turnīrā.

Priekšsacīkšu B grupas pēdējās kārtas spēlēs Velsa ar 3:0 (2:0) sagrāva Krieviju, kurai līdz ar to EURO 2016 noslēdzies. Savukārt Anglija un Slovākija cīnījās neizšķirti 0:0, kas bija izdevīgi abām valstsvienībām, lai iekļūtu izslēgšanas turnīrā.

Krievijas valstsvienībai, kas sev bija pievērsusi uzmanību ar fanu uzvedību un par to saņemto brīdinājumu no UEFA, spēlē pret Velsu derēja tikai uzvara, lai cerētu uz iekļūšanu izslēgšanas turnīrā. Tomēr jau spēles sākums Krievijas futbolistiem nepadevās, visas spēles laikā Krievijas aizsardzība iekrita ar savām rupjām kļūdām, kas noveda pie visu trīs vārtu zaudējuma, bet vēl vairākas reizes glāba vārtsargs Igors Akinfejevs.

11. minūtē Krieviju par neveiksmīgo veidoto aizmuguri sodīja Ārons Ramzijs, bet pēc desmit minūtēm svītru Krievijas centieniem iekļūt "play off" pārvilka Nīls Teilors. Punktu Velsas uzvarai 67. minūtē pielika Garets Beils, kurš ar savu trešo vārtu guvumu kļuva par EURO 2016 rezultatīvāko futbolistu.

$duelID=443;$eventID=13;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Tikmēr otrā B grupas mačā Anglijas izlase visas cīņas garumā daudz vairāk spēlēja ar bumbu un meklēja veidus kā gūt vārtus, tomēr Slovākijas vārtus "atslēgt" neizdevās. 17. minūtē angļu uzbrucējs Džeimijs Vārdijs izgājienā nesēja pārspēt pretinieku vārtsargu, bet 33. minūtē Ādams Lalana ļoti bīstami sita pa vārtiem.

55. minūtē pie Slovākijas izlases spēlētāja Vladimirs Veisa atlēca bumba, viņš veica māņkustību un bīstami sita pa vārtiem, bet Džo Hārts tvēra bumbu. Sešas minūtes vēlāk uz maiņu nākušais Deli Alli bija tuvu "golam", bet Martins Škrtels bumbu aizsita prom no vārtu līnijas. Mačs tā arī noslēdzās bez gūtiem vārtiem.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēļu teksta tiešraidi.

$duelID=441;$eventID=13;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!