Krievu futbola huligāni ir ieradušies Lillē, kur uzbrukuši angļu un velsiešu līdzjutējiem, ziņo izdevums "The Mirror".

Izdevuma rīcībā ir nonākuši video faili, kuros redzams, kā angļu un velsiešu fani pēc maskoto huligānu uzbrukuma skandē: "Vācies, Krievija, mēs esam Anglija un Velsa".

Neliela grupa krievu futbola huligānu mēģinājuši izprovocēt nekārtības bārā, kurā atradās ap 70 angļu un velsiešu fanu. Krievi bija tērpti melnos T-kreklos ar uzrakstu "Orel Butchers" ("Orlas miesnieki"). Šī ir labi zināma futbola huligānu grupa, kas saistīta ar Maskavas "Lokomotiv". Tādi pat T-krekli bija mugurā ultrām, kas uzbruka britu faniem Marseļā.

Foto: Reuters/Scanpix

Krievu huligānu grupa pirms uzbrukšanas Lillē uzvilkuši sejas maskas un drošības vestes. Aculiecinieki vēsta, ka policija esot mierīgi noskatījusies uz šo incidentu, nemēģinot krievus aizturēt.

"Mēs, Anglijas un Velsas fani, mierīgi sēdējām pie bāra un labi pavadījām laiku, kad pienāca šie puiši un sāka "kasīties"," saka 25 gadus vecais anglis Marks Krovs. "Viņi bija krievi un uzvilkuši sejas maskas. Policija nedarīja neko. Atzīstu, ka angļi meta viņiem ar krēsliem, bet ja tev uzbrūk, tu aizstāvies."

Arī briti nav papūlējušies neuzkurināt situāciju, lēkājot pa Krievijas karogu.

Incidents noticis īsi pirms stājas spēkā alkohola aizliegums Lillē un Lensā, kas sākas otrdien pēcpusdienā un beigsies piektdien no rīta - dienu pirms un dienu pēc spēlēm.

Krievijas izlase trešdien Lillē spēlēs pret Slovākiju, bet Anglijas un Velsas izlases ceturtdien spēlēs Lensā, kas atrodas netālu no Lilles.

Kā ziņots, Francijas policija aizturējusi 43 krievu līdzjutējus izmeklēšanas ietvaros par smagu miesas bojājumu nodarīšanu angļu futbola līdzjutējam, kuram ir iestājusies smadzeņu nāve. Aizturētie tiks nogādāti uz atpazīšanu.

Kā vēstījām, Francijas tiesa jau piespriedusi pirmos cietumsodus par 10. jūnija nekārtībām Marseļā aizturētajiem faniem - diviem angļu līdzjutējiem piespriesti viens un trīs mēneši ieslodzījumā, bet vienam uz pieciem gadiem aizliegts apmeklēt jebkādus publiskus futbola pasākumus. Aizturēti tika 20 fani, no kuriem 10 uzreiz tiek tiesāti - seši briti, divi francūži un austrietis. Lielākās nekārtības Marseļā izcēlās pēc krievu ierašanās 11. jūnijā.

Britu futbola fanus novēro īpaši sagatavoti Lielbritānijas policijas pārstāvji, kas īpaši sagatavoti atpazīt huligānos fotogrāfijās un videoierakstos.

Pirms čempionāta britu varas iestādes ieteica faniem, kam nav biļešu uz Anglijas un Velsas spēli vai fanu zonu šai pilsētā, maču skatīties netālajā Lillē. Tie fani, kas ņēmuši vērā šos ieteikumus, ir nonākuši apdraudētā situācijā krievu līdzjutēju dēļ. Lilles mērs ir lūdzis Anglijas un Velsas fanus neierasties šajā pilsētā līdz ceturtdienai, jo trešdiena būšot "melnā diena" dēļ 15 tūkstošiem krievu līdzjutēju, kastiek gaidīti ierodamies uz spēli ar Sovākiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!