Foto: Reuters/Scanpix
Ar nekārtībām sestdien, 11. jūnijā, Marseļā noslēdzās Eiropas futbola čempionāta finālturnīra B grupas spēle starp Krievijas un Anglijas izlasēm.

Abu komandu mačs noslēdzās neizšķirti 1:1, ko Krievija panāca jau spēles pēdējās sekundēs. Neilgi pēc spēles grupa Krievijas agresīvi noskaņoto fanu ielauzās Anglijas izlases atbalstītāju sektorā un sāka dzenāt angļus.

Pagaidām netiek ziņots, cik nopietnas bijušas līdzjutēju sadursmes un vai tajās ir cietušie. Stadiona apsargiem ar policijas palīdzību situāciju esot izdevies normalizēt, tomēr internetā pieejamās fotogrāfijās redzams, ka vairāki angļu fani, ieskaitot bērnus, baidoties par savu dzīvību, bija spiesti lekt no vairāku metru augstuma, lai izkļūtu no tribīnes.

Abas grupas apsūdz viena otru provocēšanā.

Krievijas Līdzjutēju savienības vadītājs Aleksandrs Šprigins aģentūrai AP izteicies, ka pie vainas britu agresijai esot alkohols. "Iemesls kautiņiem ir tas, ka angļi daudz dzer un slikti uzvedas," saka Šprigins.

Viņš nenoliedza, ka "aktīvi" kautiņos esot piedalījušies arī Maskavas "Lokomotiv" un Sankpēterburgas "Zeņit" fani, taču nekomentēja krievu fanu uzbrukumu angļiem.

Jau ziņojām, ka Marseļā nemierīga atmosfēra bija arī iepriekšējās dienās. Marseļas ielās nekārtības sarīkoja gan angļu, gan krievu fani, ar kuriem konfliktos iesaistījās arī vietējie Marseļas futbola līdzjutēji. Kopumā jau tiek ziņots par 35 cietušajiem, no kuriem viens, angļu fans, esot cietis ļoti smagi - vīrietis saņēmis sitienu pa galvu ar lauzni un viņa stāvoklis ir kritisks, raksta "La Provence".

Русские болельщики гонят английских на их же секторе. pic.twitter.com/V1zht3iiyD
— Anton Matveev (@AnemicRoyalty13) June 11, 2016

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!