Foto: AFP/Scanpix

Pirms gaidāmās spēles ar Itālijas valstsvienību EURO 2012 ietavros viens no Spānijas futbola izlases vadošajiem aizsargiem Žerārs Pikē preses konferencē izteicās, ka viņam patīk tas, ka Spānija tiek uzskatīta par galveno favorīti 2012.gada Eiropas futbola čempionātā.

Pašreizējā Eiropas čepione Spānija pirmo EURO 2012 spēli aizvadīs svētdien, plkst.21:45, kad tās pretiniece būs Itālija.

"Man patīk tas, ka mūs dēvē par favorītiem, jo tam ir arī savs pamatojums," uzskata Pikē. "Līdzjutēji redz, ka mums ir komanda, kas ir spējīga aizstāvēt čempionu titulu."

"Es nebaidos no papildus spiediena," turpina aizsargs. "Katrs pretinieks mūs uztver kā ienaidnieku, un esmu pārliecināts, ka atradīsies vismaz viena komanda, kas ar mums spēlēs kā līdzīgs ar līdzīgu, taču, ja mēs spēlēsim savu futbolu, uzspiedīsim pretiniekam savu filosofiju, tad mēs spēsim triumfēt visā turnīrā."

Tāpat aizsargs komentēja situāciju, ka ierastā partnera aizsardzības centrā Karlesa Pujola vietā Pikē blakus darbosies Madrides "Real" aizsrgs Serhio Ramoss.

"Pujols man ir kā brālis, jo kopā esam pavadījuši četrus neaizmirstamus gadus gan izlasē, gan "Barcelona" rindās, tāpēc ir ļoti žēl, ka viņam traumas dēļ nāksies izlaist EURO 2012," atzīst Pikē. "Taču Serhio Ramos ir augstākā līmeņa centra aizsargs, un mēs atradīsim kopīgu valodu."

"Līdzjutēji runā, ka mēs nemīlam viens otru, taču tā nav taisnība. Tāpat tas, ka man pagājušajā sezonā bija problēmas ar "Barcelona" galveno treneri Pepi Gvardiolu," piebilst aizsargs.

"Šobrīd mēs spēlējam Spānijas vārdā, un tieši tāpēc mēs apvienosimies vienā veselā, lai atkārtoti kļutu par Eiropas čempioniem," uzskata Pikē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!