Foto: AP/Scanpix

Zviedrijas futbola izlases galvenais treneris Ēriks Hamrens cerēja, ka komandas zvaigzne Zlatans Ibrahimovičs ar daudz lielākiem panākumiem atvadīsies no karjeras valstsvienībā, atzīmēja pats speciālists.

Zviedrijas izlase Eiropas čempionāta finālturnīra mačā trešdien ar 0:1 piekāpās Beļģijai un nekvalificējās astotdaļfinālam.

Savu pēdējo maču Zviedrijas valstsvienībā aizvadīja uzbrucējs Ibrahimovičs. Viņš jau otrdien pavēstīja, ka pēc šī Eiropas čempionāta noslēgs savu karjeru izlasē.

"Esmu sarūgtināts, bet tajā pašā laikā izbaudīju spēli. Šī man bija pēdējā spēle valstsvienībā. Man ir saglabājušās skaistas atmiņās. Nāku no vietas, kuru daudzi sauc par geto, bet padarīju Zviedriju par savu valsti. Lai kur es iešu, man līdzi būs Zviedrijas karogs. Neesmu vīlies, esmu lepns un pateicīgs, tāpēc saku visiem paldies," teica Ibrahimovičs.

Zviedru uzbrucējs šajā finālturnīrā palika bez gūtiem vārtiem.

"Cerēju uz skaistām Ibrahimoviča atvadām. Ceru, atradīsim citu spēlētāju, ne Zlatanu, tādā mazā valstī kā Zviedrija šādi spēlētāji ir rets dārgums," atzīmēja Hamrens, kura vietu galvenā trenera amatā tagad ieņems Janne Andešons.

Tāpat arī Beļģijas izlases galvenais treneris Marks Vilmots un pussargs Edens Azārs izteica Ibrahimovičam komplimentus.

"Viņš ir spilgta personība, varu teikt viņam tikai uzslavas par karjeru izlasē. Pats agrāk biju futbolists, līdz ar to zinu, kā ir beigt karjeru valstsvienība. Zlatans ir ļoti daudz devis Zviedrijai," uzsvēra Vilmots.

"Ibrahimovičs ir daudz sasniedzis. Protams, viņš vēlējās iekļūt astotdaļfinālā, taču arī mūsu mērķis bija kvalificēties nākamajai kārtai. Diemžēl viņam turnīrs ir noslēdzies, taču uzskatu, ka Ibrahimovičs var vēl daudz paveikt klubu līmenī," minēja Azārs.

Astotdaļfinālā Beļģija svētdien spēkosies ar Ungāriju.

Eiropas čempionāta finālturnīrā 24 komandas sadalītas sešās apakšgrupās pa četrām katrā. Izslēgšanas turnīra pirmajai kārtai jeb astotdaļfinālam automātiski kvalificējās divas labākās izlases, kā arī tajā iekļuva četras labākās trešo vietu ieguvējas.

Šajā Eiropas čempionātā kopumā tiks aizvadīta 51 spēle, kamēr pirms četriem gadiem, kad turnīrā piedalījās vēl 16 izlases, bija jānospēlē 31 mačs.

Eiropas čempionātā spēles norisinās desmit stadionos - Parīzē, Sendenī, Marseļā, Lionā, Lillē, Nicā, Tulūzā, Bordo, Sentetjēnā un Lansā. Mačs par zeltu notiks Francijas nacionālajā stadionā, kas atrodas Sendenī piepilsētā un kas var uzņemt nedaudz vairāk kā 81 000 cilvēku. Šajā arēnā norisinājās arī 1998.gada Pasaules kausa fināls, kad tieši Francija ar 3:0 pārspēja Brazīliju. "Stade de France" ir lielākais turnīra stadions, kamēr vēl virs 50 000 spējīgas uzņemt arēnas Marseļā (67 394), Lionā (59 286) un Lillē (50 186).

Visas Eiropas čempionāta finālturnīra spēles pārraidīs LTV7, turklāt 45 no 51 spēles būs iespējams vērot tiešraidē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!