Foto: Publicitātes foto
Lai izziņotu Eiropas Sporta nedēļu Latvijā un informētu par iespējām tajā piedalīties ikvienam Latvijas iedzīvotājam, Latvijas Sporta federāciju padome aicina uz Eiropas Sporta nedēļas "Noa Bootcamp" vadītu atklāto sporta nodarbību.

Eiropas sporta nedēļas Latvijā izziņošanas pasākums un tai sekojošā sporta nodarbība notiks 22. jūlijā plkst. 13:00 Rīgas 49. vidusskolā, K. Valdemāra ielā 65.

"Ne vien Eiropā, bet arī Latvijā fiziskās aktivitātes līmenis ir nepietiekošs. Eirobarometra aptaujas dati liecina – vismaz vienu reizi nedēļā ar sportu nodarbojas vien 31% Latvijas iedzīvotājiem, kamēr 36% sēžot pavada vairāk nekā 5,5 stundas dienā (Eirobarometra aptauja, 2013). Lai uzlabotu šī brīža situāciju Latvijā un aicinātu sabiedrību vairāk pievērsties aktīvam dzīvesveidam, no 17. līdz 23. septembrim Latvijā notiks Eiropas Sporta nedēļa," teikts rīkotāju paziņojumā.

Preses konferencē žurnālistus informēs par plānotajiem Eiropas Sporta nedēļas pasākumiem septembrī, izsludinās sociālo mediju kampaņu "Izaicini sevi!". Jūlijā izziņos Latvijas pretendentus Eiropas balvai "#BeActive Award 2016" – no Latvijas izvirzot sportiskākos uzņēmumus, mācību iestādes un personības. Pēc preses konferences sekojošais 45 minūšu treniņš būs piemērots jebkuras fiziskās sagatavotības cilvēkiem un tam pieteikties varēs "Facebook" vietnē.

Preses konferencē piedalīsies Latvijas Republikas izglītības un zinātnes ministrijas Parlamentārais sekretārs Jānis Upenieks, Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) prezidents Einars Fogelis, Latvijas Olimpiskā komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis, sertificēta fizioterapeite, veselības un fitnesa studijas "Vingro Sev.lv" vadītāja Ieva Zvīgule, kā arī basketboliste Gunta Baško-Melnbārde, ielu sporta un kultūras kustības "Ghetto Games" aizsācējs Raimonds Elbakjans, aktieris un Latvijas futbola vēstnesis Andris Bulis, Latvijas Olimpiskās komitejas Goda prezidents Vilnis Baltiņš, komponists Kārlis Lācis ar sievu Vinetu Vilisteri-Lāci, pasaules čempiona orientēšanās sportā Edgara Bertuka ģimene un bijušais latviešu kalnu slēpotājs Jānis Ciaguns.

Pēc preses konferences plkst. 14:00 49. vidusskolas telpās būs iespēja piedalīties pirmajā "#BeActiveLatvia" kopīgajā sporta pasākumā – "Noa Bootcamp" vadītajā sporta nodarbībā. Treniņš ilgs 45 minūtes un to vadīs sporta trenere Diāna Melnace-Erdmane un Ivo Erdmanis. Šī sporta nodarbība būs piemērota jebkuram, iepriekš reģistrējoties "Facebook" vietnē – nav nozīmes iepriekšējai fiziskajai sagatavotībai, atliek vien ņemt līdzi sporta apģērbu un nodrošināties ar apņēmību būt kustīgam, norāda rīkotāji.

Eiropas Sporta nedēļas mērķis ir veicināt nodarbošanos ar sportu un fiziskām aktivitātēm un vairot izpratni par to daudzajām priekšrocībām. Nedēļa ir paredzēta ikvienam – neatkarīgi no vecuma, kvalifikācijas vai fiziskās sagatavotības līmeņa. Šai nedēļai jāapvieno iedzīvotāji, valsts iestādes, sporta aprindas, pilsoniskās sabiedrības organizācijas un privātais sektors, uzskata rīkotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!