Foto: F64
Eiropas sporta nedēļas svinību noslēgumā, 30.septembrī, aktīva dzīves veida piekritējiem būs iespēja izbaudīt nakts peldēšanas burvību četrās pilsētās – Rīgā, Liepājā, Ventspilī un Daugavpilī.

Nakts peldējuma pirmsākumi ir meklējami pirms trīs gadiem un par tā mājvietu tradicionāli ir kalpojusi Rīgas pilsēta, taču šogad šo neaizmirstamo piedzīvojumu savas pilsētas iedzīvotājiem un viesiem piedāvās Ventspils Ūdens atrakciju parks, Liepājas Olimpiskais centrs, kā arī Daugavpils Olimpiskais centrs.

"Nakts peldējums ir jautra ballīte visa vecuma aktīva dzīvesveida piekritējiem, kurā apmeklētājiem būs ne vien unikāla iespēja izbaudīt peldēšanas burvību naksnīgā tumsā, bet arī ā veikt vienu no stafetes peldējuma etapiem jautras mūzikas un naktsklubu gaismu pavadībā un sniegt savu artavu jauna garākās stafetes peldējuma rekorda sasniegšanā. Sasniedzot finišu, katrs stafetes posma dalībnieks saņems diplomu ar savu distancē pavadīto laiku, kā arī nelielus pārsteigumus no pasākuma organizatoriem," informē Latvijas Peldēšanas federācija.

Šogad peldbaseinā doties mudinās dažādāko profesiju un dzīves stila pārstāvji – Latvijas Universitātes asociētais profesors Ivars Ījabs, Latvijas Radio raidījumu vadītājs un balss Elvis Jansons, Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio raidījumu vadītājs Jānis Krops, "Ghetto Games" vadītājs Raimonds Elbakjans, futbolists Edgars Gauračs, kā arī arhitekts un garo distanču skrējējs, kurš apskrējis apkārt Latvijai, Dins Vecāns.

Nakts peldējuma galvenais vadmotīvs ir popularizēt peldēšanu kā veselīgu un jautru fizisko nodarbi, kas ir piemērota ikvienam – neatkarīgi no vecuma, dzimuma un fiziskās sagatavotības. Reģistrācija nakts peldējumam ir iespējama pasākuma mājaslapā – www.naktspeldejums.lv, kur interesentam jāizvēlas distance un vēlamais starta laiks. Ātrums un meistarība nav svarīga – piedalīties var ikviens.

Eiropas Sporta nedēļa Latvijā un visā Eiropā notiks trešo gadu, šogad tā norisināsies no 23. līdz 30. septembrim un tās mērķis – mainīt iedzīvotāju paradumus un aicināt būt fiziski aktīvākiem. Pirmais Nakts Peldējums norisinājās 2015. gadā un tajā pulcējās 500 dalībnieku, kas divu stundu laikā nopeldēja 33 150m garu distanci. Šogad sacensību organizatori plāno sasniegt jaunu rekordu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!