Foto: Publicitātes foto
Rīgas Centra sporta kvartālā svētdien, 23. septembrī, ar pasaules čempionātu ielu vingrošanā atklāja Eiropas Sporta nedēļu, kas Latvijā risinās jau ceturto gadu. Spēka trīscīņas kategorijā sudrabu izcīnīja Nils Miezis no Mālpils, informēja Latvijas Sporta federāciju padome.

Uz pasaules čempionātu ielu vingrošanā Rīgā bija ieradušies 50 dalībnieki no 22 pasaules valstīm. Šīs sacensības Latvijā norisinājās jau otro gadu pēc kārtas. Rīgā drēgnos laikapstākļos, taču izcilā atmosfērā uz dažādu šovu un muzikālu priekšnesumu fona, Sporta nedēļas atklāšanai veltītās sacensības notika divās kategorijās – izturības kategorijā un spēka trīscīņā.

Uz starta izgāja vairāki latviešu sportisti. Labākais bija Nils Miezis, kurš spēka trīscīņā izcīnīja otro vietu. Šajā disciplīnā septītajā vietā ierindojās vēl viens mālpilietis Ritvars Kārkliņš. Savukārt izturības kategorijā 8. vietu ieguva #BeActive vēstnesis Gvido Šalms no Liepājas.

Izturības kategorijā sportisti uz laiku veic noteiktu skaitu vingrinājumu – pievilkšanās, pietupieni, roku saliekšana, lēcieni uz kastes un citus vingrinājumus – noteiktā secībā. Savukārt spēka trīscīņā sportisti uz skaitu veic trīs dažādus vingrinājumus, kas ir jāizpilda ar papildu svaru – pievilkšanās ar pie ķermeņa piestiprinātām divām 16 kg svara bumbām, jāatspiežas uz līdztekām ar papildu 48 kg svaru un jāveic pietupieni ar 75 kg svaru.

Sacensības notika arī tautas klasē, kurās savu spēku varēja izmēģināt ikviens, veicot atsevišķus ielu vingrošanas elementus.

Eiropas Sporta nedēļas oficiālā atklāšana notika vakarā pirms izšķirošā fināla izturības kategorijā. Uzreiz pēc svinīgajām runām risinājās #BeActive zvaigžņu stafete, kurā spēkiem trīs mērojās komandas, ko veidoja #BeActive vēstneši, olimpieši, slaveni sportisti, aktieri un mūziķi. Izturības kategorijas īso distanci veica vieglatlēti Sinta Sprudzāne, Mareks Ārents, Madara Palameika, aktieri Igors Šelegovskis, Raimonds Celms – jaunais Latvijas Nacionālā teātra aktieris no Alūksnes, kurš nesen noskrējis maratonu, mūziķes – dvīnes Anastasija un Katrīne, bet #BeActive vēstnešus godam pārstāvēja arhitekts un garo distanču skrējējs Dins Vecāns un Aivars Krūze, kurš savā 90. dzimšanas dienā 2042. gadā apņēmies sev uzdāvināt Ņujorkas maratonu.

PČ ielu vingrošanā rezultāti:
Izturības kategorija vīrieši:
1. Mariuss Pravdžiks (Polija)
2. Mans Čung Čings (Honkonga)
3. Maksims Rižņiks (Krievija)

Izturības kategorija sievietes:
1. Anna Kraika (Polija)
2. Natālija Maļjeva (Krievija)
3. Magdalēna Maļeka (Polija)

Spēka trīscīņa
1. Mateuss Obšžinskis (Polija)
2. Nils Miezis (Latvija)
3. Mihaēls Šulcs (Vācija)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!