Latvijas basketbola izlase aizvadījusi pirmo treniņcikla posmu Ventspilī, bet valstsvienības lielākā zvaigzne Kristaps Porziņģis publicējis video, kā viņam sekmējies treniņos.

Latvijas izlase otro nedēļu gatavojas Eiropas čempionātam, kas sāksies augusta beigās. Porziņģis kopā ar izlasi aizvadīja visus treniņus, bet nedevās uz pārbaudes spēlēm Somijā, jo viņam jāpiedalās NBA popularizācijas spēlē DĀR.

Pirms došanās uz DĀR viņš publicējis video ar savu darbu treniņnometnē Ventspilī.

Par Porziņģa spējām patīkami pārsteigts bijis Latvijas izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis. "Kristaps Porziņģis iesaistījās visās nodarbībās un potenciāls izskatās, maigi sakot, iespaidīgi. Svarīgi to izmantot. Komandas biedriem jāmācās iesaistīt Kristapu un "atrast" viņu vislabākajās pozīcijās. Savukārt Kristapam jāatrod sava vieta laukumā gan situācijās, kad spēle iet caur viņu, gan tad, kad akcenti novirzās uz citiem."

Latvijas izlase sestdien izbraukumā aizvadīs savu pirmo oficiālo pārbaudes spēli pirms "Eurobasket 2017", tiekoties ar Somiju. Piektdien abas komandas aizvadīja treniņspēli aiz slēgtām durvīm, un tajā pārāka bija Latvijas komanda.

Pēc atgriešanās no Somijas komandai pievienosies Jānis Strēlnieks, Dairis Bertāns un Jānis Timma. Nākamā pārbaude būs pārbaudes turnīrā Klaipēdā – 4. augustā pusfināla spēle ar Gruzijas izlasi, 5. augustā spēle par 1. vai 3.vietu ar Lietuvas vai Polijas izlasi.

Pēc tam paredzētas četras pārbaudes spēles "Arēnā Rīga", kur valstsvienība būs pilnā sastāvā, ieskaitot Dāvi Bertānu un Kristapu Porziņģi.

"Eurobasket 2017" Somijā, Izraēlā, Rumānijā un Turcijā sāksies 31. augustā. Latvija spēlēs "Stambulas grupā", kurā vēl ir mājiniece Turcija, Rio olimpiskā vicečempione Serbija, Krievija, Beļģija un Lielbritānija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!