Foto: DELFI.lt
Neskatoties uz neveiksmīgo Eiropas čempionātu, Lietuvas vīriešu basketbola izlases galvenā trenera amatā turpinās strādāt Daiņus Adomaitis, kurš savulaik kā spēlētājs pārstāvēja arī Latvijas klubu "Barons"/LMT, portālam "24sek.lt" pavēstījis Lietuvas Basketbola federācijas (LKF) ģenerālsekretārs Mindaugs Špoks.

Lietuvas izlase Eiropas čempionātu sāka ar zaudējumu Gruzijai, tomēr uzvarēja nākamajās četrās apakšgrupas spēlēs. Tiesa, astotdaļfinālā lietuvieši ar 64:77 piekāpās Grieķijai un turnīra noslēgumā tika klasificēti devītajā pozīcijā.

Pats Adomaitis pēc atgriešanās Lietuvā izteicās, ka gaida sarunu ar LKF vadību. Viņš amatā stājās pirms gada, kad nomainīja Jonu Kazlausku, kurš atkāpās pēc septītās vietas izcīnīšanas Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs. Adomaitim līgums ar LKF ir uz četriem gadiem un Špoks uzsvēris, ka tas netiks pārtraukts.

Daudz laika atpūtai Adomaitim nebūs, jo jau novembrī Lietuva sāks dalību 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā, kura pirmajā posmā spēlēs vienā apakšgrupā ar Poliju, Kosovu un Ungāriju. Tajā Lietuvai nevarēs palīdzēt Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) un ULEB Eirolīgas spēlētāji.

Kā basketbolists pašlaik 43 gadus vecais Adomaitis spēlēja Lietuvā, Polijā, Itālijā, Francijā un Latvijā. Kopā ar Lietuvas valstsvienību viņš 2000.gadā izcīnīja bronzu Sidnejas olimpiskajās spēlēs.

No 2007.gada līdz 2009.gadam Adomaitis spēlēja "Barons"/LMT vienībā, kas bija viņa pēdējais pieturas punkts profesionālā basketbolista karjerā. Kopā ar Latvijas klubu Adomaitis izcīnīja FIBA Eiropas kausu.

Kā treneris viņš karjeru sāka Polijā, 2014.gadā neilgu laiku bija Viļņas "Lietuvos rytas" komandas galvenā trenera vietas izpildītājs, bet pēc tam sekmīgi vadīja Utenas "Juventus" un Klaipēdas "Neptūnas" komandas, sagādājot vairākus pārsteigumus. Tomēr nākamajā sezonā viņš "Neptūnas" vairs netrenēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!