Foto: F64

Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis ļoti bieži spēlētājiem atgādina, ka visas 40 minūtes ir jādemonstrē savs labākais sniegums, taču viņš ir pārliecināts, ka valstsvienības basketbolisti mācīsies no pieļautajām kļūdām mačā pret Lielbritāniju.

Jau vēstīts, ka Latvijas basketbolisti nenosargāja 29 punktu pārsvaru mačā pret Lielbritāniju, kuru līdzīgā spēles izskaņā izdevās uzvarēt ar 97:92.

"Pats galvenais ir gala rezultāts – uzvara, bet kā mēs to dabūjām, tas ir cits jautājums. Beigās spēle sanāca ne tik vienkārša. Mēs visu spēli vadībā bijām nevis tāpēc, ka mums bija aizsardzība, bet tāpēc, ka bija uzbrukums. Aizsardzībā bija situācijas, kad kāds nepacēla roku, kad kāds nepaņēma bumbu, kad kāds par daudz palīdzēja savam partnerim, un viņi mūs uzreiz par to sodīja. Tagad pēc šīs spēles ir skaidrs, kāpēc viņi tik labi nospēlēja pret beļģiem un turkiem," pēc spēles Latvijas žurnālistiem teica Bagatskis.

"Lielbritānijas komanda nav prognozējama. Viņiem kopējais metienu procents ir 50%, tas ir ļoti augsts procents mūsdienu basketbolā. Grēks sūdzēties par mūsu uzbrukumu, mums bija laba bumbas kustība un metieni bija precīzi. Runājot par trešās ceturtdaļas beigām un ceturto ceturtdaļu, man vairāk vajadzēja ņemt vērā to, ka vairāki spēlētāji iepriekšējās dienās nejutās labi, bet mēs esam komanda, un mēs nevaram spēlēt ar pieciem spēlētājiem. Mēs pēdējā ceturtdaļā aizmetām garām labus metienus, kam sekoja britu ātrā pāreja uzbrukumā. Lai arī daži metieni bija avantūra, taču viņi trāpīja," turpināja treneris. "Es brīžiem spēlētājiem priekšā stāvu un kā papagailis atgādinu, ka basketbols ir 40 minūšu spēle. Esmu pārliecināts, ka mēs no šīs spēles izdarīsim secinājumu, jo nākamie pretinieki mūs sodīs. Jāmāk sevi savākt tieši sarežģītās situācijās."

Aizvadītajā spēlē veselības problēmu dēļ nevarēja piedalīties Mārtiņš Meiers, bet arī citi spēlētāji iepriekšējās dienās nejutās pārāk labi, tostarp arī pamatsastāva saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks, kurš gan šodien spēlēja un bija viens no līderiem.

"Mums būtu noderējis Mārtiņš zem groza, jo tad spēle būtu daudzveidīgāka, jo Andrejs Gražulis un Rolands Šmits nav klasiski centri. Savukārt Strēlnieks parāda attieksmi pret komandu, taču arī citi spēlētāji nedzīvo viesnīcā, jo viņiem ir problēmas, bet viņi nesaudzē sevi," lepns bija galvenais treneris. "Visas spēles sākas ar attieksmi, ar darbu, ar ieguldīto darbu treniņos un ar komandas biedriem, bet pēc tam ir tehnika un tā tālāk."

Latvijas izlase otrdien Eiropas čempionātu turpinās ar spēli pret Krievijas izlasi, kas "Eurobasket 2017" sākumā demonstrē atzīstamu sniegumu.

"Tas izklausīsies jocīgi, bet Krievija ir prognozējamāka komanda, tāpat kā Turcija. Ja gribi uzvarēt, tad jāmāk spēlēt pret visiem pretiniekiem. Krievijas komanda ir viena no pieredzējušākajām šajā čempionātā, jo tajā ir tikai Eirolīgas un NBA spēlētāji. Krievu spēlē mani imponē tas, ka viņi spēlē uz pieredzi, viņi neraustās," atzina Bagatskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!